„Édesség nélkül nem indulunk el” Karamellás töltött keksz

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha már megvan a terv az útra, és mindent be is pakoltunk, de nem fáradtunk el, érdemes házilag készített sütivel boldoggá tenni az útitársainkat.

Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a lisztből, a porcukorból és a Vénusz Sütőmargarinból a tojássárgája hozzáadásával linzertésztát. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Magas falú edényben, közepes lángon karamellizáljuk meg a cukrot. Ha felolvadt, és szép barna, adjuk hozzá a 25 gramm Vénusz Sütőmargarint és a sót. Kavarjuk folyamatosan, amíg egynemű lesz, majd öntsük hozzá a kicsit felmelegített tejszínt, de vigyázzunk, kicsit fröcskölni fog először. Hagyjuk hűlni.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a hűtőből kivett tésztát. Kis pogácsaszaggatóval formázzunk korongokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük, amíg el nem fogy a tészta, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  5. Ahogy kihűltek a kis korongok, a felére öntsünk kanálnyi sós karamellt, majd tapasszunk rá sima korongokat.
  6. Vízgőz felett, habüstben olvasszunk csokoládét. Ahogy felolvadt keverjük ki a Vénusz étolajjal, hogy kicsit hígabb legyen. Vegyük le a hőről, hagyjuk pár percet dermedni, majd finoman locsoljuk meg vele a töltött tésztakorongokat, hogy egyenletesen befedje!
  7. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen teljesen, és már lehet is csomagolni az útra!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tejcsoki helyett használhatunk étcsokit is.


Mindig tegyük a linzertésztát hűtőbe felhasználás előtt, jót tesz neki a pihentetés.


Ha nincs otthon szaggatónk, akár pohárral is formázhatjuk a korongokat.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Édesség nélkül nem indulunk el” Karamellás töltött keksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a lisztből, a porcukorból és a Vénusz Sütőmargarinból a tojássárgája hozzáadásával linzertésztát. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Magas falú edényben, közepes lángon karamellizáljuk meg a cukrot. Ha felolvadt, és szép barna, adjuk hozzá a 25 gramm Vénusz Sütőmargarint és a sót. Kavarjuk folyamatosan, amíg egynemű lesz, majd öntsük hozzá a kicsit felmelegített tejszínt, de vigyázzunk, kicsit fröcskölni fog először. Hagyjuk hűlni.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a hűtőből kivett tésztát. Kis pogácsaszaggatóval formázzunk korongokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük, amíg el nem fogy a tészta, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  5. Ahogy kihűltek a kis korongok, a felére öntsünk kanálnyi sós karamellt, majd tapasszunk rá sima korongokat.
  6. Vízgőz felett, habüstben olvasszunk csokoládét. Ahogy felolvadt keverjük ki a Vénusz étolajjal, hogy kicsit hígabb legyen. Vegyük le a hőről, hagyjuk pár percet dermedni, majd finoman locsoljuk meg vele a töltött tésztakorongokat, hogy egyenletesen befedje!
  7. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen teljesen, és már lehet is csomagolni az útra!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tejcsoki helyett használhatunk étcsokit is.


Mindig tegyük a linzertésztát hűtőbe felhasználás előtt, jót tesz neki a pihentetés.


Ha nincs otthon szaggatónk, akár pohárral is formázhatjuk a korongokat.