“Neked is szabad!” Kókusztejes mandulatorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A krémes torták általában tabuk a laktózérzékenyeknek. Ez a mandulatorta azonban kókusztejjel és laktózmentes Vénusz Sütőmargarinnal készül, így a laktózérzékenyek is élvezhetik  ezeket az édes-krémes ízeket.

Elő- és elkészítési idő

45 perc + 4 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~260 Kcal/szelet

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 150 g édes keksz
  • 60 g mandula
  • 2 tk kakaópor
  • 1 kk fahéj

  • 120 g mandula
  • 6dl kókusztej
  • 80g cukor
  • fél citrom leve
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 lap zselatin
  • 50 g mandula a díszítéshez

Elkészítés

  1. Tegyük félre a díszítéshez használt mandulát, majd a maradékot konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra.
  2. Közepes lángon, gyakran keverve forraljuk fel a ledarált mandula nagyobb részét a kókusztejjel és a cukorral. Adjuk hozzá a fél citrom levét és a vaníliarúd kikapart magjait, majd főzzük 10-15 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Áztassunk be 10 percre egy keverőedényben hideg vízben 3 lap zselatint. Vegyük le a tűzről a kókusztejes krémet és keverjük bele a kifacsart zselatinlapokat.
  4. Aprítógépben törjük össze a kekszet, adjuk hozzá a Vénuszt, a maradék mandulaport, a kakaóport és a fahéjat, majd folytassuk az aprítást amíg kenhető sűrű tésztát kapunk. Tegyük kapcsos tortaforma aljára, egyengessük el és öntsük rá a kókuszkrémet. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirítsuk meg a korábban félrerakott egész mandulát. Daraboljuk fel késsel, majd szórjuk a megdermedt torta tetejére.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük a cukormentes verzióját is, édesítőszert és cukormentes kekszet használva!

Használhatunk a díszítéshez mandula helyett kesudiót, vagy mogyorót is.

Készítsük el előző este a tortát, így reggelre biztosan megdermed és könnyebb lesz szeletelni!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Neked is szabad!” Kókusztejes mandulatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük félre a díszítéshez használt mandulát, majd a maradékot konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra.
  2. Közepes lángon, gyakran keverve forraljuk fel a ledarált mandula nagyobb részét a kókusztejjel és a cukorral. Adjuk hozzá a fél citrom levét és a vaníliarúd kikapart magjait, majd főzzük 10-15 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Áztassunk be 10 percre egy keverőedényben hideg vízben 3 lap zselatint. Vegyük le a tűzről a kókusztejes krémet és keverjük bele a kifacsart zselatinlapokat.
  4. Aprítógépben törjük össze a kekszet, adjuk hozzá a Vénuszt, a maradék mandulaport, a kakaóport és a fahéjat, majd folytassuk az aprítást amíg kenhető sűrű tésztát kapunk. Tegyük kapcsos tortaforma aljára, egyengessük el és öntsük rá a kókuszkrémet. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirítsuk meg a korábban félrerakott egész mandulát. Daraboljuk fel késsel, majd szórjuk a megdermedt torta tetejére.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Elkészíthetjük a cukormentes verzióját is, édesítőszert és cukormentes kekszet használva!

Használhatunk a díszítéshez mandula helyett kesudiót, vagy mogyorót is.

Készítsük el előző este a tortát, így reggelre biztosan megdermed és könnyebb lesz szeletelni!