“Te is bátran eheted” Laktózmentes csokimousse

Ha tetszik a recept, mentsd el

Bármilyen meglepő az avokádóval és laktózmentes Vénusz Sütőmargarinnal készült csokimousse, ugyanolyan finom mintha tejtermékkel készítenénk. Bátran ehetik laktózérzékenyek is!

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

5 fő

Kalória

~560 Kcal/adag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett, kis fémtálkában olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint az étcsokival és a cukorral.
  2. Vágjuk hosszában ketté az avokádót, elcsavarva szedjük ki a magját és kanalazzuk a belsejét aprítógépbe.
  3. Öntsük hozzá az olvasztott csokit és 10 perc alatt nagy fordulatszámon pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Rakjuk habzsákba a krémet, adagoljuk belőle kis pohárkákba, majd pihentessük a tegyük hűtőben pihenni egy órára.
  5. Fogyasztás előtt dekoráljuk színes cukorgyöngyökkel, vagy kandírozott narancshéjjal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Könnyen elkészíthetjük cukormentes verzióját is magas kakaótartalmú (80-90%) csokival és édesítőszerrel.

Ha szeretjük a csípősebb ízeket, keverjünk az olvadó csokihoz 1 kávéskanálnyi cayenne borsot, vagy chiliport.

Érdemes tovább pürésíteni a krémet, attól lesz igazán lágy!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Te is bátran eheted” Laktózmentes csokimousse

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett, kis fémtálkában olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint az étcsokival és a cukorral.
  2. Vágjuk hosszában ketté az avokádót, elcsavarva szedjük ki a magját és kanalazzuk a belsejét aprítógépbe.
  3. Öntsük hozzá az olvasztott csokit és 10 perc alatt nagy fordulatszámon pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Rakjuk habzsákba a krémet, adagoljuk belőle kis pohárkákba, majd pihentessük a tegyük hűtőben pihenni egy órára.
  5. Fogyasztás előtt dekoráljuk színes cukorgyöngyökkel, vagy kandírozott narancshéjjal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Könnyen elkészíthetjük cukormentes verzióját is magas kakaótartalmú (80-90%) csokival és édesítőszerrel.

Ha szeretjük a csípősebb ízeket, keverjünk az olvadó csokihoz 1 kávéskanálnyi cayenne borsot, vagy chiliport.

Érdemes tovább pürésíteni a krémet, attól lesz igazán lágy!