“A mese úgy szövődik, ahogy a zöldség fogy” Sült padlizsántekercsek füstölt sajttal töltve

Ha tetszik a recept, mentsd el

A padlizsán pirítva, sajttal olyan finom, hogy még a legfinnyásabb kisgyerek sem fog tudni ellenállni neki. Próbáljuk ki, biztosan nem kell majd könyörögni, hogy egyenek belőle a gyerekek!

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 333 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 nagy padlizsán
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kápia paprika
  • 15 dkg füstölt sajt
  • kevés friss kakukkfű

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Vágjuk hosszában centi vastag szeletekre a megmosott padlizsánokat. 1-2 szeletet vágjunk apróra!  Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire az egész szeleteket, sózzuk be, majd az előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg aranybarna lesz, és kicsit összeesik.
  3. Amíg sül a padlizsán, teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd gyorsan pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a darabolt padlizsánt és a kicsumázott, vékonyra szelt kápia paprikát is. Sózzuk ízlés szerint, morzsoljuk rá a friss kakukkfüvet és süssük, amíg kicsit összeesnek a zöldségek. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra vágott füstölt sajtot.
  4. Ha kész a padlizsán, hagyjuk hűlni pár percet. Vegyük le a sütő hőmérsékletét 170 fokra.
  5. Helyezzük vágódeszkára a sült padlizsánszeletet, kanállal halmozzunk rá a zöldséges töltelékből, majd óvatosan csavarjuk fel. Ismételjük, amíg el nem fogy a padlizsán! Tegyük a tekercseket enyhén beolajozott hőálló tálba, hintsük be a tetejét a maradék töltelékkel, majd tegyük vissza a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Füstölt sajt helyett használhatunk bármilyen sajtot, amit szeretnek a gyerekek.

Tálaljuk rizzsel a padlizsántekercseket.

Vonjuk be a gyereket, a tekercsek elkészítésében ők is segíthetnek.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A mese úgy szövődik, ahogy a zöldség fogy” Sült padlizsántekercsek füstölt sajttal töltve

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Vágjuk hosszában centi vastag szeletekre a megmosott padlizsánokat. 1-2 szeletet vágjunk apróra!  Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire az egész szeleteket, sózzuk be, majd az előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg aranybarna lesz, és kicsit összeesik.
  3. Amíg sül a padlizsán, teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd gyorsan pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a darabolt padlizsánt és a kicsumázott, vékonyra szelt kápia paprikát is. Sózzuk ízlés szerint, morzsoljuk rá a friss kakukkfüvet és süssük, amíg kicsit összeesnek a zöldségek. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra vágott füstölt sajtot.
  4. Ha kész a padlizsán, hagyjuk hűlni pár percet. Vegyük le a sütő hőmérsékletét 170 fokra.
  5. Helyezzük vágódeszkára a sült padlizsánszeletet, kanállal halmozzunk rá a zöldséges töltelékből, majd óvatosan csavarjuk fel. Ismételjük, amíg el nem fogy a padlizsán! Tegyük a tekercseket enyhén beolajozott hőálló tálba, hintsük be a tetejét a maradék töltelékkel, majd tegyük vissza a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Füstölt sajt helyett használhatunk bármilyen sajtot, amit szeretnek a gyerekek.

Tálaljuk rizzsel a padlizsántekercseket.

Vonjuk be a gyereket, a tekercsek elkészítésében ők is segíthetnek.