“A répától hangos a füttyszó” Narancsos-mandulás répa petrezselymes tarhonyával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Vitamindús, laktató ebéd ez a tarhonyán alapuló étel, amit a lepirított répa és az édeskés narancs tesz különlegessé.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 650 Kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g tarhonya
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 köteg friss petrezselyem

  • 3 nagy sárgarépa
  • 5 narancs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj

  • 150 g pirított mandula

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk fel 2 kanálnyi Vénusz Immuno étolajat.  Pirítsuk meg rajta a tarhonyát, amíg mindenhol egyenletesen befedi az olaj a szemeket. Sózzuk ízlés szerint, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, majd fedjük le. Vegyük le a hőmérsékletet, és alacsony lángon 20-25 perc alatt pároljuk puhára. Ha megpuhult, forgassuk össze az apróra vágott petrezselyemmel, és pároljuk tovább pár percig.
  2. Hámozzuk meg a répát, majd szeljünk belőle hosszában vékony lapokat egy hámozó segítségével.
  3. Pucoljuk meg a narancsot is, és daraboljuk fel úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajta.
  4. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt a maradék étolajjal, adjuk hozzá a répacsíkokat, és pirítsuk, míg aranybarna lesz. Szórjuk meg a vékonyra szelt fokhagymával, és adjuk hozzá a narancsot a levével együtt. Néha átkavarva süssük össze 10 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a tarhonyával és a pirított mandulával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A mandulát helyettesíthetjük bármilyen maggal, amit szeretnek a gyerekek.

Adhatunk hozzá egy szelet sült húst is, úgy kiadósabb lesz az ételünk.

Tarhonya helyett készülhet rizssel is, úgy gluténérzékenyek is ehetnek belőle.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A répától hangos a füttyszó” Narancsos-mandulás répa petrezselymes tarhonyával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk fel 2 kanálnyi Vénusz Immuno étolajat.  Pirítsuk meg rajta a tarhonyát, amíg mindenhol egyenletesen befedi az olaj a szemeket. Sózzuk ízlés szerint, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, majd fedjük le. Vegyük le a hőmérsékletet, és alacsony lángon 20-25 perc alatt pároljuk puhára. Ha megpuhult, forgassuk össze az apróra vágott petrezselyemmel, és pároljuk tovább pár percig.
  2. Hámozzuk meg a répát, majd szeljünk belőle hosszában vékony lapokat egy hámozó segítségével.
  3. Pucoljuk meg a narancsot is, és daraboljuk fel úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajta.
  4. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt a maradék étolajjal, adjuk hozzá a répacsíkokat, és pirítsuk, míg aranybarna lesz. Szórjuk meg a vékonyra szelt fokhagymával, és adjuk hozzá a narancsot a levével együtt. Néha átkavarva süssük össze 10 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a tarhonyával és a pirított mandulával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A mandulát helyettesíthetjük bármilyen maggal, amit szeretnek a gyerekek.

Adhatunk hozzá egy szelet sült húst is, úgy kiadósabb lesz az ételünk.

Tarhonya helyett készülhet rizssel is, úgy gluténérzékenyek is ehetnek belőle.