“Te vagy a legügyesebb” Mini húsgombócos szószos tészta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Mikor beindul az iskola, az anyukáknak nem árt felkészülnie a gyerekek kedvenc ételeiből.  A mini húsgombócos tészta az egyik legjobb meglepetés, ha ötöst kapnak az iskolások.

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 910 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált disznóhús
  • 1 zsemle
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 tojás sárgája
  • só, bors

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó
  • só, bors

  • 1 csomag spagetti
  • reszelt sajt
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj

Elkészítés

  1. A zsemlét áztassuk be egy kevés vízben, csavarjuk ki. Adjuk hozzá egy nagyobb keverőtálban a kétféle darált húst, a pirospaprikát és a két tojás sárgáját, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük addig, míg homogén masszát kapunk. Formázzunk belőle 2-3 cm átmérőjű gombócokat, és tegyük kicsit félre őket a hűtőbe pihenni.
  2. A paradicsomokat hámozzuk meg, és vágjuk ki a csumájukat. Eközben magas falú fazékban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát a Vénusz étolajon. Adjuk hozzá a paradicsomokat, sózzuk, úgy gyorsabban levet ereszt. Főzzük alacsony lángon 15 percig, majd keverjük hozzá a friss fűszernövényeket. Végül botmixer segítségével turmixoljuk selymes szósszá. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, és tegyük vissza tűzre.
  3. Ha újra felforr, óvatosan kanállal helyezzük bele a húsgombócokat, és 10 perc alatt főzzük őket készre.
  4. Magasfalú edényben forraljunk vizet, sózzuk, majd a csomagoláson írt idő alatt főzzük készre benne a spagettit.
  5. Tálaljuk forrón, egy kis reszelt sajttal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha vannak otthon kis kuktáink, formázhatjuk velük együtt is a gombócokat.

Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen sajtot, amit a gyerekek szeretnek.

Választhatunk növényi tésztát is, például olyat, ami csicseriborsóból készül, így gluténre vagy cukorra érzékeny gyerekek is ehetnek belőle.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Te vagy a legügyesebb” Mini húsgombócos szószos tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét áztassuk be egy kevés vízben, csavarjuk ki. Adjuk hozzá egy nagyobb keverőtálban a kétféle darált húst, a pirospaprikát és a két tojás sárgáját, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük addig, míg homogén masszát kapunk. Formázzunk belőle 2-3 cm átmérőjű gombócokat, és tegyük kicsit félre őket a hűtőbe pihenni.
  2. A paradicsomokat hámozzuk meg, és vágjuk ki a csumájukat. Eközben magas falú fazékban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát a Vénusz étolajon. Adjuk hozzá a paradicsomokat, sózzuk, úgy gyorsabban levet ereszt. Főzzük alacsony lángon 15 percig, majd keverjük hozzá a friss fűszernövényeket. Végül botmixer segítségével turmixoljuk selymes szósszá. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, és tegyük vissza tűzre.
  3. Ha újra felforr, óvatosan kanállal helyezzük bele a húsgombócokat, és 10 perc alatt főzzük őket készre.
  4. Magasfalú edényben forraljunk vizet, sózzuk, majd a csomagoláson írt idő alatt főzzük készre benne a spagettit.
  5. Tálaljuk forrón, egy kis reszelt sajttal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha vannak otthon kis kuktáink, formázhatjuk velük együtt is a gombócokat.

Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen sajtot, amit a gyerekek szeretnek.

Választhatunk növényi tésztát is, például olyat, ami csicseriborsóból készül, így gluténre vagy cukorra érzékeny gyerekek is ehetnek belőle.