“Éhes iskolásoknak” Hideg avokádós tésztasaláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha szeretnénk meglepni a gyerekeket, akkor szendvics helyett néha egy kis hidegen is fogyasztható tésztasali is kerülhet az uzsonnás vagy tízórais dobozba. Ez most avokádóval és sajttal készült.
Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 800 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g orsótészta
  • 1 ek Vénusz Immuno étolaj


  • 2 avokádó
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg feketeerdő sonka
  • 1 marék koktél paradicsom

  • 1 tojás sárgája
  • csipet cukor
  • 1 kk mustár
  • csipet só
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1 kk piros paprika
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljunk vizet, sózzuk. A csomagolásán feltüntetett idő alatt főzzük készre a tésztát. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a majonézt. Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre és sózzuk ízlés szerint. Forgassuk össze a tésztával.
  3. Az avokádót pucoljuk meg, és vágjuk 1x1 cm-es kockákra. Tegyünk ugyanígy a sajttal, és szeleteljük fel a sonkát is kisebb darabokra. Felezzük el a paradicsomot, majd minden hozzávalót keverjünk a tésztához.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Keverhetünk hozzá bármilyen apróra vágott sonkát vagy sajtot, amit a hűtőben találunk.

Érzékenység esetén használhatunk bármilyen gluténmentes tésztát.

Válasszunk közepesen puha avokádót, amit egyszerűbb lesz kockázni.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Éhes iskolásoknak” Hideg avokádós tésztasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljunk vizet, sózzuk. A csomagolásán feltüntetett idő alatt főzzük készre a tésztát. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a majonézt. Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre és sózzuk ízlés szerint. Forgassuk össze a tésztával.
  3. Az avokádót pucoljuk meg, és vágjuk 1x1 cm-es kockákra. Tegyünk ugyanígy a sajttal, és szeleteljük fel a sonkát is kisebb darabokra. Felezzük el a paradicsomot, majd minden hozzávalót keverjünk a tésztához.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Keverhetünk hozzá bármilyen apróra vágott sonkát vagy sajtot, amit a hűtőben találunk.

Érzékenység esetén használhatunk bármilyen gluténmentes tésztát.

Válasszunk közepesen puha avokádót, amit egyszerűbb lesz kockázni.