“Jól is akarok lakni vele” Petrezselymes bulgur saláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Csupa zöld szín ez a rukkolás petrezselymes bulgursali, ami azért kellően kiadós ahhoz, hogy utána ne kelljen a hűtőt nyitogatnunk valami extra harapnivalóért. 

Elő- és elkészítési idő

25 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~240 kCal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd forrázzuk le egy edényben a bulgurt: öntsünk rá annyi forró vizet, hogy belepje körülbelül 2-3 centivel. Sózzuk, adjuk hozzá a napraforgó olajat, keverjük át, majd fedjük le amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a megpuhult bulgurt a rukkolával, az apróra vágott petrezselyemmel és a felkockázott paradicsommal. Csavarjuk rá egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Fogyaszthatjuk magában is, de grillezett sajt vagy bármilyen hús mellé is szuper köret.

Forraljunk a vízzel együtt néhány gerezd fokhagymát, ami a vízben kiereszti az ízét, majd vegyük ki. Ettől még ízesebb lesz a saláta.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jól is akarok lakni vele” Petrezselymes bulgur saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd forrázzuk le egy edényben a bulgurt: öntsünk rá annyi forró vizet, hogy belepje körülbelül 2-3 centivel. Sózzuk, adjuk hozzá a napraforgó olajat, keverjük át, majd fedjük le amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a megpuhult bulgurt a rukkolával, az apróra vágott petrezselyemmel és a felkockázott paradicsommal. Csavarjuk rá egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Fogyaszthatjuk magában is, de grillezett sajt vagy bármilyen hús mellé is szuper köret.

Forraljunk a vízzel együtt néhány gerezd fokhagymát, ami a vízben kiereszti az ízét, majd vegyük ki. Ettől még ízesebb lesz a saláta.

Vénusz tipp

A bulgur forralásakor hozzáadott Vénusz étolaj ahhoz kell, hogy ne ragadjanak össze a szemek.