“Kora őszi finomság” sertésszűz chilis barackszósszal és polentával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A húsok gyümölccsel is nagyon finomak. Használjuk ki, hogy még kapható a piacon őszibarack, és készítsük ezt az ételt finom édes-sós párolt barackkal.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 480 Kcal/ adag

Hozzávalók

  • 2 db sertés szűz
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • só, bors
  • 50 dkg őszibarack
  • 1 l víz
  • 250 g finom kukoricadara

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Magas falú fazékban forraljuk fel a vizet, sózzuk. Szórjuk meg a kukoricadarával és habverővel keverjük csomómentesre. Vegyük le a legalacsonyabb hőmérsékletre, és gyakran keverve főzzük további 10 percig.
  3. Tisztítsuk meg a sertésszűz rudakat. Hártyázzuk le, majd vágjuk 10-12 centis darabokra.
  4. Hevítsünk étolajat teflonserpenyőben. Ha elég forró, 6-7 perc alatt, gyakran forgatva pirítsuk körbe a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  5. Amíg készre sül a hús, pirítsuk meg a visszamaradt szaftban nagy lángon a meghámozott, feldarabolt őszibarackot, és a vékonyra szelt kierezett, kimagozott chilit.
  6. Ha a hús elkészült szedjük vágódeszkára, pihentessük pár percig, majd szeleteljük fel, és tálaljuk forrón a polentával és a chilis őszibarackkal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Barack helyett működik a recept körtével is.

Polenta helyett krumplipürével is nagyon finom.

Szórjuk meg pirított dióval, azzal még különlegesebb lesz.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kora őszi finomság” sertésszűz chilis barackszósszal és polentával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Magas falú fazékban forraljuk fel a vizet, sózzuk. Szórjuk meg a kukoricadarával és habverővel keverjük csomómentesre. Vegyük le a legalacsonyabb hőmérsékletre, és gyakran keverve főzzük további 10 percig.
  3. Tisztítsuk meg a sertésszűz rudakat. Hártyázzuk le, majd vágjuk 10-12 centis darabokra.
  4. Hevítsünk étolajat teflonserpenyőben. Ha elég forró, 6-7 perc alatt, gyakran forgatva pirítsuk körbe a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  5. Amíg készre sül a hús, pirítsuk meg a visszamaradt szaftban nagy lángon a meghámozott, feldarabolt őszibarackot, és a vékonyra szelt kierezett, kimagozott chilit.
  6. Ha a hús elkészült szedjük vágódeszkára, pihentessük pár percig, majd szeleteljük fel, és tálaljuk forrón a polentával és a chilis őszibarackkal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Barack helyett működik a recept körtével is.

Polenta helyett krumplipürével is nagyon finom.

Szórjuk meg pirított dióval, azzal még különlegesebb lesz.