“A mentes az új sikk” Kétrétegű tükörtojásos lepény

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez a kétrétegű tojásos lepény nem csak azért fantasztikus, mert az egész család jól lakik belőle, hanem mert a laktózérzékeny családtagok is bátran ehetik.
Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~615 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • ~ fél deci víz
  • 2 kk só

  • 3 közepes cukkini
  • 10 dkg kolbász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 6 tojás
  • só, bors

Elkészítés

    1. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénuszból, a tojásból és a vízből. Ha kész, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
    2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 
    3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 8-9 mm vastagra a tésztát. Egyenletesen terítsük be a felét vékonyra szelt cukkinivel, kolbásszal és felaprított fokhagymával. Hajtsuk rá a tészta másik felét. Nagy pogácsaszaggatóval formáljunk kerek nyílásokat a felső tésztadarabra, és nyomkodjuk össze kicsit a két felét.
    4. Üssünk tojást a nyílásokba, hintsük be kevés friss kakukkfűvel, némi sóval és borssal, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a tészta már lepirult kissé. Ha a tojásfehérje még túl folyós maradna, hagyjuk a lekapcsolt sütőben pihenni egy kicsit!
    5. Tálaljuk forrón!

    Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

    Elkészítési tipp

    A két réteg közé bármilyen finomságot tehetünk, nem csak kolbászt, hanem sonkát, kukoricát is.

    Laktózmentes sajttal megszórva, továbbra is fogyaszthatják laktózérzékenyek is.

    Tálalás előtt megszórhatjuk más friss fűszernövényekkel. Próbáljuk ki hozzá a bazsalikomot vagy a rozmaringot, mindegyikkel nagyon finom lesz.

    Vénusz Sütőmargarin

    A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

    Ha tetszik a recept, mentsd el

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    “A mentes az új sikk” Kétrétegű tükörtojásos lepény

    Hozzávalók

    Elkészítés

      1. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénuszból, a tojásból és a vízből. Ha kész, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
      2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 
      3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 8-9 mm vastagra a tésztát. Egyenletesen terítsük be a felét vékonyra szelt cukkinivel, kolbásszal és felaprított fokhagymával. Hajtsuk rá a tészta másik felét. Nagy pogácsaszaggatóval formáljunk kerek nyílásokat a felső tésztadarabra, és nyomkodjuk össze kicsit a két felét.
      4. Üssünk tojást a nyílásokba, hintsük be kevés friss kakukkfűvel, némi sóval és borssal, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a tészta már lepirult kissé. Ha a tojásfehérje még túl folyós maradna, hagyjuk a lekapcsolt sütőben pihenni egy kicsit!
      5. Tálaljuk forrón!

      Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


      Elkészítési tipp

      A két réteg közé bármilyen finomságot tehetünk, nem csak kolbászt, hanem sonkát, kukoricát is.

      Laktózmentes sajttal megszórva, továbbra is fogyaszthatják laktózérzékenyek is.

      Tálalás előtt megszórhatjuk más friss fűszernövényekkel. Próbáljuk ki hozzá a bazsalikomot vagy a rozmaringot, mindegyikkel nagyon finom lesz.