“Eső adta csemege” gombás-bries saláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Esős időben még akár mi magunk is szedhetünk gombát ehhez a salihoz, de előtte fontos, hogy vizsgáltassuk be a piacon.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~325 Kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g erdei gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • fél marok dió
  • 100 g rukkola
  • 10 db koktélparadicsom
  • 100 g brie sajt
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a gombát, majd vágjuk 4-5 centis darabokra.
  2. Hevítsünk kanálnyi Vénusz Immuno étolajat teflonserpenyőben, majd nagy lángon pirítsuk le. Amint színt kap, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy salátástálban forgassuk össze a gombát a megmosott, leszárított rukkolával és koktélparadicsommal. Keverjünk bele 2-3 centis hasábokra vágott brie sajtot, kanálnyi Vénusz étolajat és egy fél citrom levét. Forgassuk össze, majd tálaljuk dióval és frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Készíthetjük rukkola helyett madársalátával vagy bébispenóttal is.

Dió helyett használhatunk más csonthéjas termést, amit szeret a család.

Pirítsunk hozzá kenyeret, és tálaljuk azzal.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Eső adta csemege” gombás-bries saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a gombát, majd vágjuk 4-5 centis darabokra.
  2. Hevítsünk kanálnyi Vénusz Immuno étolajat teflonserpenyőben, majd nagy lángon pirítsuk le. Amint színt kap, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy salátástálban forgassuk össze a gombát a megmosott, leszárított rukkolával és koktélparadicsommal. Keverjünk bele 2-3 centis hasábokra vágott brie sajtot, kanálnyi Vénusz étolajat és egy fél citrom levét. Forgassuk össze, majd tálaljuk dióval és frissen őrölt borssal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 



Elkészítési tipp

Készíthetjük rukkola helyett madársalátával vagy bébispenóttal is.

Dió helyett használhatunk más csonthéjas termést, amit szeret a család.

Pirítsunk hozzá kenyeret, és tálaljuk azzal.