“Vajon milyen lesz?” Többszínű csokiszselé

Ha tetszik a recept, mentsd el

A gyerekek minden színes, szokatlan desszertért odavannak. Ha nem is készítünk ilyesmit a hétköznapokon, a halloween tökéletes alkalom a furcsa édességekhez.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 120 perc pihenő idő + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~248 Kcal

Hozzávalók

  • 6 dl víz
  • 200 g cukor
  • 6 citrom leve
  • ételfesték, többfajta (3)
  • 2 tk pektin
  • 8 lap zselatin
  • 150 g csoki
  • 70 g Vénusz Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízbe.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral és a citromlével, keverjük hozzá a pektint is. Hagyjuk pár percet sűrűsödni, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a zselatinlapokat. 
  3. Osszuk el három egyenlő részre, és keverjünk mindegyikhez más színű ételfestéket. tegyük a színezett folyadékot műanyagdobozba, és hagyjuk hűtőben teljesen megdermedni.
  4. Ha megdermedt a zselatin, daraboljuk falatnyi kockákra és tegyük rácsra.
  5. Vízgőz felett tartott habüstben olvasszuk fel a csokit a Vénusszal. 
  6. Forgassuk bele a csokiba a felszeletelt zselatinkockákat, és hagyjuk hűtőben rádermedni a csokit. Ha megszilárdult, tálalhatjuk is.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Készülhet tejcsokival, vagy fehércsokival is, ha azt jobban szeretjük.

A zselé elkészítéséhez használhatunk friss gyümölcsöket ízesítésként is.

Megszórhatjuk a még meleg csoki tetejét színes cukorgyöngyökkel is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Vajon milyen lesz?” Többszínű csokiszselé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízbe.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral és a citromlével, keverjük hozzá a pektint is. Hagyjuk pár percet sűrűsödni, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a zselatinlapokat. 
  3. Osszuk el három egyenlő részre, és keverjünk mindegyikhez más színű ételfestéket. tegyük a színezett folyadékot műanyagdobozba, és hagyjuk hűtőben teljesen megdermedni.
  4. Ha megdermedt a zselatin, daraboljuk falatnyi kockákra és tegyük rácsra.
  5. Vízgőz felett tartott habüstben olvasszuk fel a csokit a Vénusszal. 
  6. Forgassuk bele a csokiba a felszeletelt zselatinkockákat, és hagyjuk hűtőben rádermedni a csokit. Ha megszilárdult, tálalhatjuk is.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Készülhet tejcsokival, vagy fehércsokival is, ha azt jobban szeretjük.

A zselé elkészítéséhez használhatunk friss gyümölcsöket ízesítésként is.

Megszórhatjuk a még meleg csoki tetejét színes cukorgyöngyökkel is.