“Több estén át tartó varázslat” Zsályás sertéspástétom

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy jó beszélgetés és egy különleges kence feldobja a hétköznapi vacsorákat. Ez a fűszeres pástétom mindig nyerő választás.
Elő- és elkészítési idő

170 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~225 Kcal

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 6 gerezd fokhagyma héjastól
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 tk egész kömény
  • 1 ek mustár
  • friss zsálya
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. 
  2. Tegyük mély, enyhén beolajozott tepsibe a 10 centis darabokra vágott lapockát. Helyezzük mellé a fokhagymát héjastól, a paradicsomokat, és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük be köménnyel. Fedjük be duplán alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süssük 2 és fél órán keresztül. Ha kész, nézzük meg megpuhult e, ha még nem teljesen foszlós a hús, visszarakhatjuk további fél órára.
  3. Szabadítsuk ki a fokhagymát a héjából, szedjük apró darabokra  a húst, és a paradicsommal együtt tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a Vénusz étolajat, a mustárt, és pürésítsük le amennyire tudjuk. Több adagban érdemes csinálni, így egészen lágy krémet kapunk.
  4. Tálaljuk akár hidegen, akár melegen a pástétomot!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérre kenve, sajttal és zöldségekkel.

Ha forrósítanánk a hangulaton, keverjünk hozzá kevés csilipelyhet.

Pikánssá tehetjük, ha kapribogyót vagy szárított paradicsomot turmixolunk hozzá.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Több estén át tartó varázslat” Zsályás sertéspástétom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. 
  2. Tegyük mély, enyhén beolajozott tepsibe a 10 centis darabokra vágott lapockát. Helyezzük mellé a fokhagymát héjastól, a paradicsomokat, és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük be köménnyel. Fedjük be duplán alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süssük 2 és fél órán keresztül. Ha kész, nézzük meg megpuhult e, ha még nem teljesen foszlós a hús, visszarakhatjuk további fél órára.
  3. Szabadítsuk ki a fokhagymát a héjából, szedjük apró darabokra  a húst, és a paradicsommal együtt tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a Vénusz étolajat, a mustárt, és pürésítsük le amennyire tudjuk. Több adagban érdemes csinálni, így egészen lágy krémet kapunk.
  4. Tálaljuk akár hidegen, akár melegen a pástétomot!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérre kenve, sajttal és zöldségekkel.

Ha forrósítanánk a hangulaton, keverjünk hozzá kevés csilipelyhet.

Pikánssá tehetjük, ha kapribogyót vagy szárított paradicsomot turmixolunk hozzá.