“Izgalmas kis vacsoránk” Répás padlizsánpástétom

Ha tetszik a recept, mentsd el

Hétköznapi vendégségekhez őszi kence dukál. Ebben van padlizsán, répa és sült fokhagyma. Akár zöldséggel, akár pirítósra kenve is isteni finom.
Elő- és elkészítési idő

90 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~345 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Mossuk meg az összes zöldséget. A hagymát, fokhagymát héjastól! A répát pucoljuk meg, majd a többivel együtt helyezzük mély, enyhén beolajozott tepsibe. Sózzuk finoman, fedjük be alufóliával, és süssük az előmelegített sütőben 50 percig, amíg minden megpuhul. 
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, szedjük ki a héjából a padlizsánt, hagymát, fokhagymát, majd a répával együtt tegyük aprítógépbe. Pürésítsük össze, több fordulóban, közben adagoljuk hozzá a koriandert és a Vénusz Sütőmargarint is. Sózzuk ízlés szerint, és már tálalhatjuk is.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Egy kis darált dióval izgalmasabb krémet kapunk.

Keverhetünk hozzá feta sajtot vagy brindzát, ekkor kevesebb sóra lesz szükség.

Ha intenzívebb hagymás ízre vágyunk, a fokhagymát frissen is hozzádarálhatjuk.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Izgalmas kis vacsoránk” Répás padlizsánpástétom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Mossuk meg az összes zöldséget. A hagymát, fokhagymát héjastól! A répát pucoljuk meg, majd a többivel együtt helyezzük mély, enyhén beolajozott tepsibe. Sózzuk finoman, fedjük be alufóliával, és süssük az előmelegített sütőben 50 percig, amíg minden megpuhul. 
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, szedjük ki a héjából a padlizsánt, hagymát, fokhagymát, majd a répával együtt tegyük aprítógépbe. Pürésítsük össze, több fordulóban, közben adagoljuk hozzá a koriandert és a Vénusz Sütőmargarint is. Sózzuk ízlés szerint, és már tálalhatjuk is.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Egy kis darált dióval izgalmasabb krémet kapunk.

Keverhetünk hozzá feta sajtot vagy brindzát, ekkor kevesebb sóra lesz szükség.

Ha intenzívebb hagymás ízre vágyunk, a fokhagymát frissen is hozzádarálhatjuk.