“Vendégségre ajánljuk!” Sütőtöksaláta kacsamellel

Ha tetszik a recept, mentsd el

Amíg lehet kapni sütőtököt, érdemes kipróbálni ezt a kacsamelles, meleg és szaftos salátát. Lenyűgözhetünk vele bárkit, aki vendégségbe jön hozzánk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~280 kCal / adag

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Vegyük elő a kacsamellet, vágjuk ketté és távolítsuk el a keményebb, csont mellett futó porcréteget. Éles késsel, átlósan irdaljuk be a kacsa bőrét, majd ismételjük meg az irdalást az eddigi irányra merőlegesen is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Hámozzuk meg a sütőtököt, szedjük ki a magházát, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük enyhén beolajozott tepsire, és dobjuk az előmelegített sütőbe 20 percre, amíg megsül.
  4. Tegyük a kacsamelleket bőrös oldalával lefelé egy széles teflonserpenyőbe, és kezdjük el sütni. Pirítsunk minden oldalára kérget, majd tegyük a sütőbe, és süssük 13 percig. Dobjuk be mellé 8 percre a tökmagot is egy másik tepsiben. Ha kész a kacsa, vegyük ki, sózzuk, őröljünk rá borsot, és pihentessük pár percig. Éles késsel vágjuk minél vékonyabb szeletekre!
  5. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott és leszárított vegyes salátát a sütőtök kockákkal, facsarjuk rá a citrom levét, egy kevés olajat, és sózzuk ízlés szerint. Halmozzuk tányérra, hintsük meg pirított tökmaggal, és szedjünk rá kacsamellszeleteket.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Akkor jó a kacsamell, ha nem sütjük túl. Ez egy lédús rozé recept, de ha esetleg túl rózsaszínnek találnánk, süssük 14-15 percig a sütőben.

Mindig pihentessük sütés után az egyben sült húsokat. Ezáltal könnyebb szeletelni is, de ilyenkor pihentetés közben a húsnedvek “kihúzódnak”, és valójában a vágódeszkán tovább készül a hús.

Egy pár csepp olívaolaj a kész salátára csodát tehet!

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Vendégségre ajánljuk!” Sütőtöksaláta kacsamellel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Vegyük elő a kacsamellet, vágjuk ketté és távolítsuk el a keményebb, csont mellett futó porcréteget. Éles késsel, átlósan irdaljuk be a kacsa bőrét, majd ismételjük meg az irdalást az eddigi irányra merőlegesen is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Hámozzuk meg a sütőtököt, szedjük ki a magházát, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük enyhén beolajozott tepsire, és dobjuk az előmelegített sütőbe 20 percre, amíg megsül.
  4. Tegyük a kacsamelleket bőrös oldalával lefelé egy széles teflonserpenyőbe, és kezdjük el sütni. Pirítsunk minden oldalára kérget, majd tegyük a sütőbe, és süssük 13 percig. Dobjuk be mellé 8 percre a tökmagot is egy másik tepsiben. Ha kész a kacsa, vegyük ki, sózzuk, őröljünk rá borsot, és pihentessük pár percig. Éles késsel vágjuk minél vékonyabb szeletekre!
  5. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott és leszárított vegyes salátát a sütőtök kockákkal, facsarjuk rá a citrom levét, egy kevés olajat, és sózzuk ízlés szerint. Halmozzuk tányérra, hintsük meg pirított tökmaggal, és szedjünk rá kacsamellszeleteket.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!



Elkészítési tipp

Akkor jó a kacsamell, ha nem sütjük túl. Ez egy lédús rozé recept, de ha esetleg túl rózsaszínnek találnánk, süssük 14-15 percig a sütőben.

Mindig pihentessük sütés után az egyben sült húsokat. Ezáltal könnyebb szeletelni is, de ilyenkor pihentetés közben a húsnedvek “kihúzódnak”, és valójában a vágódeszkán tovább készül a hús.

Egy pár csepp olívaolaj a kész salátára csodát tehet!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz D-vitamin étolajat a sütőtök sütéséhez: a hozzáadott d-vitamin tartalmával hozzájárul az egészséges fogazat és csontozat fenntartásához.