“Szüreti vendégvárók ebédje” Kacsamell szőlőszósszal, krumplival

Ha tetszik a recept, mentsd el

Kiadós szüreti csemege ez a kacsamell, amellyel jól lakathatunk bárkit, aki segített a fürtök begyűjtésében.
Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~918 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk 2-3 centis karikákra. Magas falú fazékban, sózott vízben főzzük félkészre 15-20 perc alatt.
  2. Mossuk meg a szőlőt, és nyomkodjuk ki a magját. Kanálnyi Vénusz étolajon futassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a kimagozott szőlőt is. Fedjük le, és közepes lángon pirítsuk 10 percig, majd öntsük fel a vörösborral, és pároljuk további 30 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel pürésítsük le.
  3. Tisztítsuk meg a kacsamellet, és irdaljuk be a bőrös felét átlósan, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrt. Sózzuk be. Hevítsünk teflonserpenyőt, majd bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a kacsamelleket. Pár perc alatt pirítsuk körbe, helyezzük tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre. Ha kész, rakjuk vágódeszkára és pihentessük, mielőtt felszeleteljük.
  4. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékban néha átforgatva süssük készre a krumplit.
  5. Tálaljuk forrón, kevés frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A krumpli helyett vagy mellé adhatunk sült sütőtököt is.

Macerásnak tűnik, de lényegesen finomabb a szőlőszósz, ha ki vannak magozva a szemek.

Mindig pihentessük kicsit az egyben sült húsokat szeletelés előtt.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szüreti vendégvárók ebédje” Kacsamell szőlőszósszal, krumplival

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk 2-3 centis karikákra. Magas falú fazékban, sózott vízben főzzük félkészre 15-20 perc alatt.
  2. Mossuk meg a szőlőt, és nyomkodjuk ki a magját. Kanálnyi Vénusz étolajon futassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a kimagozott szőlőt is. Fedjük le, és közepes lángon pirítsuk 10 percig, majd öntsük fel a vörösborral, és pároljuk további 30 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel pürésítsük le.
  3. Tisztítsuk meg a kacsamellet, és irdaljuk be a bőrös felét átlósan, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrt. Sózzuk be. Hevítsünk teflonserpenyőt, majd bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a kacsamelleket. Pár perc alatt pirítsuk körbe, helyezzük tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre. Ha kész, rakjuk vágódeszkára és pihentessük, mielőtt felszeleteljük.
  4. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékban néha átforgatva süssük készre a krumplit.
  5. Tálaljuk forrón, kevés frissen őrölt borssal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A krumpli helyett vagy mellé adhatunk sült sütőtököt is.

Macerásnak tűnik, de lényegesen finomabb a szőlőszósz, ha ki vannak magozva a szemek.

Mindig pihentessük kicsit az egyben sült húsokat szeletelés előtt.