“Lustaságűző szüreti fogás” Szőlődzsem mini bries pitével

Ha tetszik a recept, mentsd el

Jobban megy a szüret is, ha ösztönözzük a szüretelőket. Koccintáshoz vagy csak úgy, kínáljuk őket mini bries pitékkel, amelyeket a szőlődzsem tesz tökéletessé.
Elő- és elkészítési idő

120 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~396 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 0,5 dl víz


  • 1,5 kiló fekete szőlő
  • 80 g cukor
  • friss rozmaring

  • 200 g brie sajt

Elkészítés

  1. Kezdjük a szőlődzsemmel: Mossuk meg alaposan a szőlőt, majd magozzuk ki. Magas falú edényben tegyük fel közepes lángra. Ahogy elkezd levet ereszteni, adjuk hozzá a cukrot és pár szál friss rozmaringot egészben. Fedjük le, és alacsony lángon, néha átkavarva főzzük 40 percig. Távolítsuk el a rozmaring ágakat, és botmixerrel pürésítsük le, majd tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon sűrítsük tovább a kívánt állagúra.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a Vénuszból, és a tojásból, kevés víz és só hozzáadásával. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassunk 8-10 centis köröket belőle nagy pogácsaszaggatóval. Tegyük a tésztakorongokat muffinformába, majd az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
  5. Halmozzunk a dzsemből a tésztakorongokra, majd helyezzünk rá 3-4 centis hasábokra vágott brie sajtot. Fejezzük be a díszítést kevés friss rozmaringgal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

A dzsem készülhet zöld szőlőből is, de a fekete jobban fog mutatni!

Brie sajt helyett kipróbálhatjuk márványsajttal is.

Melegen és hidegen is érdemes kipróbálni.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Lustaságűző szüreti fogás” Szőlődzsem mini bries pitével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a szőlődzsemmel: Mossuk meg alaposan a szőlőt, majd magozzuk ki. Magas falú edényben tegyük fel közepes lángra. Ahogy elkezd levet ereszteni, adjuk hozzá a cukrot és pár szál friss rozmaringot egészben. Fedjük le, és alacsony lángon, néha átkavarva főzzük 40 percig. Távolítsuk el a rozmaring ágakat, és botmixerrel pürésítsük le, majd tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon sűrítsük tovább a kívánt állagúra.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a Vénuszból, és a tojásból, kevés víz és só hozzáadásával. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassunk 8-10 centis köröket belőle nagy pogácsaszaggatóval. Tegyük a tésztakorongokat muffinformába, majd az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
  5. Halmozzunk a dzsemből a tésztakorongokra, majd helyezzünk rá 3-4 centis hasábokra vágott brie sajtot. Fejezzük be a díszítést kevés friss rozmaringgal.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!




Elkészítési tipp

A dzsem készülhet zöld szőlőből is, de a fekete jobban fog mutatni!

Brie sajt helyett kipróbálhatjuk márványsajttal is.

Melegen és hidegen is érdemes kipróbálni.