“A sajtok szerelmeseinek” Óriás többsajtos ropi, sajtmártással

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sajtos ropi megunhatatlan kedvenc lesz, ha egyszer elkészítjük otthon, úgyhogy készüljünk fel rá, hogy nem árt, ha mindig van a spájzban a hozzávalókból.
Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~654 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 2 tojás + 1 tojás sárgája
  • 1 tk sütőpor
  • 200 +100 g lereszelt sajt
  • 2 tk só

  • 2 dl tejszín
  • 200 g vörös cheddar sajt

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Reszeljük le a 30 dkg sajtot a tésztához. Gyúrjunk a lisztből, a sütőporból, a sóból, a tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból, illetve a lereszelt sajt nagy részéből tésztát. Belisztezett felületen nyújtsuk ki sodrófával fél centi vékonyra, hintsük be sajttal, majd hajtsuk össze és nyújtsuk újra vékonyra. Kenjük le felvert tojás sárgájával, hintsük meg a maradék sajttal. Vágjunk a tésztából hosszú csíkokat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 14-17 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Amíg sül a sajtos ropi, csináljuk meg a sajtszószt: magas falú fazékban forraljunk tejszínt, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a lereszelt vörös cheddart. Keverjük egyenletesen krémesre, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk a ropogós rudakkal!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába szezámmagot, köményt is.

A sajtszósz még pikánsabb, ha chilivel bolondítjuk meg.

Igazi hedonisták tehetnek egy kis brindzát a tésztába.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A sajtok szerelmeseinek” Óriás többsajtos ropi, sajtmártással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Reszeljük le a 30 dkg sajtot a tésztához. Gyúrjunk a lisztből, a sütőporból, a sóból, a tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból, illetve a lereszelt sajt nagy részéből tésztát. Belisztezett felületen nyújtsuk ki sodrófával fél centi vékonyra, hintsük be sajttal, majd hajtsuk össze és nyújtsuk újra vékonyra. Kenjük le felvert tojás sárgájával, hintsük meg a maradék sajttal. Vágjunk a tésztából hosszú csíkokat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 14-17 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Amíg sül a sajtos ropi, csináljuk meg a sajtszószt: magas falú fazékban forraljunk tejszínt, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a lereszelt vörös cheddart. Keverjük egyenletesen krémesre, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk a ropogós rudakkal!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába szezámmagot, köményt is.

A sajtszósz még pikánsabb, ha chilivel bolondítjuk meg.

Igazi hedonisták tehetnek egy kis brindzát a tésztába.