“Szárítva, nem keverve” Szárított paradicsomos rizssnack

Ha tetszik a recept, mentsd el

Néha a váratlan ötletekből lesznek a legjobb nasik. Ezt magabiztosan állítja mindenki, aki kóstolta ezt a rizssnacket, ami csupa sajt és paradicsom.
Elő- és elkészítési idő

15 perc + 60 perc pihenő

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~261 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 100 g fehér cheddar
  • 100 g vörös cheddar
  • 50 g parmezán
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 100 g puffasztott rizs
  • 40 g Vénusz Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Reszeljük le az összes sajtot, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot pedig vágjuk apróra.
  2. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Mielőtt megbarnulna, öntsük fel a tejszínnel. 
  3. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a lereszelt sajtokat, és állandóan keverve olvasszuk fel. Vegyük a legalacsonyabb lángra, hintsük meg a kukoricaliszttel és a szódabikarbónával. Folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda!
  4. Keverjük hozzá az aszalt paradicsom nagy részét, és a puffasztott rizst. Sózzuk ízlés szerint!
  5. Öntsük sütőpapírral bélelt formába a sűrű masszát, szórjuk meg a tetejét a maradék aszalt paradicsommal, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj, és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Bármilyen félkemény sajtot használhatunk, ami van otthon.

Tehetünk bele apróra vágott sonkát és fűszernövényeket is.

Nagyon finom pirított dióval vagy tökmaggal is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szárítva, nem keverve” Szárított paradicsomos rizssnack

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le az összes sajtot, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot pedig vágjuk apróra.
  2. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Mielőtt megbarnulna, öntsük fel a tejszínnel. 
  3. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a lereszelt sajtokat, és állandóan keverve olvasszuk fel. Vegyük a legalacsonyabb lángra, hintsük meg a kukoricaliszttel és a szódabikarbónával. Folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda!
  4. Keverjük hozzá az aszalt paradicsom nagy részét, és a puffasztott rizst. Sózzuk ízlés szerint!
  5. Öntsük sütőpapírral bélelt formába a sűrű masszát, szórjuk meg a tetejét a maradék aszalt paradicsommal, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj, és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Bármilyen félkemény sajtot használhatunk, ami van otthon.

Tehetünk bele apróra vágott sonkát és fűszernövényeket is.

Nagyon finom pirított dióval vagy tökmaggal is.