“Színes őszi napokhoz” almás ropogós

Ha tetszik a recept, mentsd el

A crumble hamar elkészül, és bearanyozza a novemberi hétköznapokat, ráadásul tele van olyan őszi finomságokkal, mint az alma és a dió.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 430 Kcal / adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 dl tejszín
  • 3 ek porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Hámozzuk meg, és magozzuk ki az almákat, majd vágjuk nagyobb darabokra. Egyengessük el kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal kikent tepsiben, hintsük meg pár kanálnyi cukorral és facsarjuk rá a citrom levét.
  3. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, csipetnyi sóból, a sütőmargarinból, fahéjból, és a maradék cukorból. Gyúrjuk hozzá a nagyobb darabokra tört diót is, majd morzsoljuk az egészet a tepsiben lévő alma tetejére.
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
  5. Tálaljuk tejszínhabbal a sütit!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

    Elkészítési tipp

    Dió helyett mandulával is érdemes kipróbálni.

    Tálaljuk vaníliasodóval, úgy akár egy kiadósabb leves mellé, második fogásnak is tökéletes.

    Ételallergia tipp

    Gluténérzékenyek készíthetik gluténmentes sütikeverékből is.

    Vénusz Vajízű Sütőmargarin

    A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

    Ha tetszik a recept, mentsd el

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    “Színes őszi napokhoz” almás ropogós

    Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
    2. Hámozzuk meg, és magozzuk ki az almákat, majd vágjuk nagyobb darabokra. Egyengessük el kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal kikent tepsiben, hintsük meg pár kanálnyi cukorral és facsarjuk rá a citrom levét.
    3. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, csipetnyi sóból, a sütőmargarinból, fahéjból, és a maradék cukorból. Gyúrjuk hozzá a nagyobb darabokra tört diót is, majd morzsoljuk az egészet a tepsiben lévő alma tetejére.
    4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
    5. Tálaljuk tejszínhabbal a sütit!

    Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


      Elkészítési tipp

      Dió helyett mandulával is érdemes kipróbálni.

      Tálaljuk vaníliasodóval, úgy akár egy kiadósabb leves mellé, második fogásnak is tökéletes.

      Ételallergia tipp

      Gluténérzékenyek készíthetik gluténmentes sütikeverékből is.