“Színtiszta ősz” Céklás sütőtökös tarte tatin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az őszi színek elevenednek meg a tányéron. Piros a céklától, narancs a töktől. Mennyei csemege ez az őszi tarte tatin, ráadásul laktózmentes is.
Elő- és elkészítési idő

120 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 szelet

Kalória

~ 305 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • ~0,5 dl víz
  • csipet só
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 cékla
  • 1 közepes sütőtök
  • fél póréhagyma
  • 2 tojás

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklákat, a sütőtököt pedig hámozzuk meg, vágjuk 4 nagy darabra és kaparjuk ki a belsejét. Rakjuk félre a díszítéshez a negyedik darab sütőtököt. Tegyük a céklákat és 3 sütőtököt sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát, amíg megpuhul a cékla. Fél óra után tegyük a fokhagymákat is héjastól a sütőbe!
  2. Közben gyúrjunk pitetésztát: Morzsoljuk össze a lisztet a Vénusszal és kevés sóval, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Ha szép egyenletes tésztát kapunk, fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  3. Ha megpuhultak a sütőben a zöldségek, hámozzuk meg mindet, vágjuk kisebb darabokra, majd konyhai aprítógépben pürésítsük össze. Keverjük össze a sűrű krémet vékonyra szelt póréhagymával, 2 tojással, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a hűtőben pihentetett tésztát. Tegyük Vénusszal kikent és finoman belisztezett piteformába. Öntsük bele a sűrű krémet, majd fedjük be a félretett sütőtökből vágott vékony szeletekkel. Hajtsuk vissza a lelógó tésztát a tetejére, majd egyengessük el.
  5. Tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

            Elkészítési tipp

            Akár forrón, akár hidegen nagyon finom csemege.

            A pitetésztát elkészíthetjük akár egy nappal korábban is, ha rendesen be van fóliázva, jót tesz neki a pihenés a hűtőben.

            Ha szeretjük a csípőset, egy kevés chili tökéletesen illik a sütőtökhöz!

            Vénusz Sütőmargarin

            A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

            Ha tetszik a recept, mentsd el

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Színtiszta ősz” Céklás sütőtökös tarte tatin

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Mossuk meg a céklákat, a sütőtököt pedig hámozzuk meg, vágjuk 4 nagy darabra és kaparjuk ki a belsejét. Rakjuk félre a díszítéshez a negyedik darab sütőtököt. Tegyük a céklákat és 3 sütőtököt sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát, amíg megpuhul a cékla. Fél óra után tegyük a fokhagymákat is héjastól a sütőbe!
            2. Közben gyúrjunk pitetésztát: Morzsoljuk össze a lisztet a Vénusszal és kevés sóval, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Ha szép egyenletes tésztát kapunk, fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
            3. Ha megpuhultak a sütőben a zöldségek, hámozzuk meg mindet, vágjuk kisebb darabokra, majd konyhai aprítógépben pürésítsük össze. Keverjük össze a sűrű krémet vékonyra szelt póréhagymával, 2 tojással, és sózzuk ízlés szerint.
            4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a hűtőben pihentetett tésztát. Tegyük Vénusszal kikent és finoman belisztezett piteformába. Öntsük bele a sűrű krémet, majd fedjük be a félretett sütőtökből vágott vékony szeletekkel. Hajtsuk vissza a lelógó tésztát a tetejére, majd egyengessük el.
            5. Tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre!

            Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


                      Elkészítési tipp

                      Akár forrón, akár hidegen nagyon finom csemege.

                      A pitetésztát elkészíthetjük akár egy nappal korábban is, ha rendesen be van fóliázva, jót tesz neki a pihenés a hűtőben.

                      Ha szeretjük a csípőset, egy kevés chili tökéletesen illik a sütőtökhöz!