“Hullik a porcukor” citromkrémes piskótatekercs

Ha tetszik a recept, mentsd el

Édesen tekeredik a piskótatekercs, hogy egy kis melegséget vigyen a hideg téli délutánokba. Porcukorral meghintve tálaljuk a családnak.

Elő- és elkészítési idő

25 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~287 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 5 ek cukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 10 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor

Citromkrém:

  • 2 kezeletlen citrom leve és lereszelt héja
  • 120 g porcukor
  • 2 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Kezdjük a piskótatésztával: válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A vanília és a cukor felének hozzáadásával keverjük habosra a sárgáját.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral. Szitáljuk a lisztet és a sütőport a habos tojássárgájához, forgassuk össze, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot is.
  4. Öntsük a híg tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre. Még forrón borítsuk a tésztát tiszta konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével tekerjük fel jó szorosan. Hagyjuk hűlni.
  5. Amíg a tészta készül, csináljuk meg a krémet is: magas falú edényben habverővel keverjük egyenletesre az egész tojásokat a tojássárgájával, a lereszelt citrom héjával, levével és a cukorral. Forraljuk fel lassú lángon, közben keverjük folyamatosan. Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint. Keverjük, amíg sűrű krémet kapunk. Hagyjuk hűlni bő fél órát, hogy minél jobban besűrűsödjön.
  6. Hajtsuk ki a feltekert piskótatésztát, kenjük be vastagon a citromkrémmel, majd óvatosan csavarjuk fel újra. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe, amíg teljesen kidermed.
  7. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

    Elkészítési tipp

    Elkeverhetünk a még forró citromkrémben pár lap hideg vízben beáztatott zselatint is, akkor biztosan meg fog kötni a krém!


    Mindenképpen még melegen tekerjük fel a tésztát, akkor biztosan nem törik el.


    Azért jó, ha kezeletlen citromot használunk, mert akkor semmilyen vegyszer nem kerülhet a sütinkbe.

    Vénusz Sütőmargarin

    A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

    Ha tetszik a recept, mentsd el

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    “Hullik a porcukor” citromkrémes piskótatekercs

    Hozzávalók

    Piskóta:

    Citromkrém:

    Elkészítés

    1. Kezdjük a piskótatésztával: válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A vanília és a cukor felének hozzáadásával keverjük habosra a sárgáját.
    2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
    3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral. Szitáljuk a lisztet és a sütőport a habos tojássárgájához, forgassuk össze, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot is.
    4. Öntsük a híg tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre. Még forrón borítsuk a tésztát tiszta konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével tekerjük fel jó szorosan. Hagyjuk hűlni.
    5. Amíg a tészta készül, csináljuk meg a krémet is: magas falú edényben habverővel keverjük egyenletesre az egész tojásokat a tojássárgájával, a lereszelt citrom héjával, levével és a cukorral. Forraljuk fel lassú lángon, közben keverjük folyamatosan. Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint. Keverjük, amíg sűrű krémet kapunk. Hagyjuk hűlni bő fél órát, hogy minél jobban besűrűsödjön.
    6. Hajtsuk ki a feltekert piskótatésztát, kenjük be vastagon a citromkrémmel, majd óvatosan csavarjuk fel újra. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe, amíg teljesen kidermed.
    7. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!

    Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


      Elkészítési tipp

      Elkeverhetünk a még forró citromkrémben pár lap hideg vízben beáztatott zselatint is, akkor biztosan meg fog kötni a krém!


      Mindenképpen még melegen tekerjük fel a tésztát, akkor biztosan nem törik el.


      Azért jó, ha kezeletlen citromot használunk, mert akkor semmilyen vegyszer nem kerülhet a sütinkbe.