„Minden benne, ami jó” sólet gerslivel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sólet szó a meleg és a lassú szóból ered, és akárhogy is készítjük, hússal vagy anélkül, gerslivel vagy babbal a vége egy ízekkel teli egytálétel, ami tökéletes a csípős őszi napokon. 

Elő- és elkészítési idő

16 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~653 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g fehér gyöngybab
  • 250 g tarka gyöngybab
  • 250 g gersli
  • 4 libacomb
  • 50 dkg füstölt marhanyelv
  • 6 babérlevél
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 4 közepes fej hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 6 tojás

Elkészítés

  1. Áztassuk be tarkababot 2-3 órára, a fehér babot 1 órára hideg vízben.Forraljuk fel az átmosott babokat, majd közepes lángon főzzük 1,5 órán keresztül sózott vízben.
  2. Kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát.
  3. Nagy tűzálló edényben rétegezzük a hozzávalókat: kezdjük a hagymával, folytassuk egy réteg babbal és az átmosott gerslivel, majd helyezzünk rá a nagy darabokra vágott füstölt marhanyelvből és az egészben hagyott libacombból is.
  4. Rakjunk bele alaposan megmosott tojásokat is, és ne felejtsük a babérleveleket és az egész fokhagymagerezdeket sem! Folytassuk a rétegezést, amíg tele lesz az edényünk.
  5. Sózzuk finoman, majd öntsük fel a bab főzővizéből annyival, amennyi másfél centivel ellepni a hozzávalókat. Zárjuk le a tálat, ha szükséges alufóliával is tekerjük körbe.
  6. Tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 12 órán keresztül.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Érdemes este sütőbe tenni a sóletet, így reggelre el is készül.

Rétegezés közben pár kanálnyi liba-, vagy kacsazsír csodát fog művelni a sólettel.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek hagyják ki bátran a gerslit!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Minden benne, ami jó” sólet gerslivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be tarkababot 2-3 órára, a fehér babot 1 órára hideg vízben.Forraljuk fel az átmosott babokat, majd közepes lángon főzzük 1,5 órán keresztül sózott vízben.
  2. Kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát.
  3. Nagy tűzálló edényben rétegezzük a hozzávalókat: kezdjük a hagymával, folytassuk egy réteg babbal és az átmosott gerslivel, majd helyezzünk rá a nagy darabokra vágott füstölt marhanyelvből és az egészben hagyott libacombból is.
  4. Rakjunk bele alaposan megmosott tojásokat is, és ne felejtsük a babérleveleket és az egész fokhagymagerezdeket sem! Folytassuk a rétegezést, amíg tele lesz az edényünk.
  5. Sózzuk finoman, majd öntsük fel a bab főzővizéből annyival, amennyi másfél centivel ellepni a hozzávalókat. Zárjuk le a tálat, ha szükséges alufóliával is tekerjük körbe.
  6. Tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 12 órán keresztül.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Érdemes este sütőbe tenni a sóletet, így reggelre el is készül.

Rétegezés közben pár kanálnyi liba-, vagy kacsazsír csodát fog művelni a sólettel.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek hagyják ki bátran a gerslit!