“Az utolsó kanálig mindent befalunk” fehérbabfőzelék csirkepörkölttel

Ha tetszik a recept, mentsd el

Krémes, szaftos, forró őszi főzelék. Egy falat sem marad utána a tányéron.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~524 Kcal

Hozzávalók

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fehérbab konzerv
  • 4 babérlevél
  • 2 szál friss rozmaring
  • oregánó 
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 4 csirke felsőcomb
  • 1 egész csirke mell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis konzerv sűrített paradicsom
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1,5 dl laktózmentes tejszín
  • friss kakukkfű
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a babfőzelékkel: kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a konzerv babokat és a fűszernövényeket, sózzuk ízlés szerint,  majd alacsony lángon néha átkavarva főzzük 30 percig.
  2. Közben egy másik fazékban hevítsünk étolajat, és pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát a húshoz.
  3. Mielőtt színt kapna a hagyma, adjuk hozzá a húsokat is. A csirkemelleket 4-5 centis darabra vágva, a felsőcombokat egészben. Néha kavarva pirítsuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk ízlés szerint. Keverjük bele a paradicsompürét és a laktózmentes tejszínt. Fedjük le, és alacsony lángon főzzük készre 30 perc alatt. Ha túl híg, sűrítsük a kívánt állagúra!
  4. Tálaljuk kevés friss kakukkfűvel a forró babfőzeléket és a ragut!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, chili pehellyel, friss erős paprikával tegyük az asztalra.


Egy kis tejföllel vagy tejszínnel ízesítve nem csak finomabb, de kellemesebb állagú is lesz a főzelék.


Használjunk friss fűszernövényeket, sokkal intenzívebb ízt kapunk.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Az utolsó kanálig mindent befalunk” fehérbabfőzelék csirkepörkölttel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a babfőzelékkel: kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a konzerv babokat és a fűszernövényeket, sózzuk ízlés szerint,  majd alacsony lángon néha átkavarva főzzük 30 percig.
  2. Közben egy másik fazékban hevítsünk étolajat, és pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát a húshoz.
  3. Mielőtt színt kapna a hagyma, adjuk hozzá a húsokat is. A csirkemelleket 4-5 centis darabra vágva, a felsőcombokat egészben. Néha kavarva pirítsuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk ízlés szerint. Keverjük bele a paradicsompürét és a laktózmentes tejszínt. Fedjük le, és alacsony lángon főzzük készre 30 perc alatt. Ha túl híg, sűrítsük a kívánt állagúra!
  4. Tálaljuk kevés friss kakukkfűvel a forró babfőzeléket és a ragut!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, chili pehellyel, friss erős paprikával tegyük az asztalra.


Egy kis tejföllel vagy tejszínnel ízesítve nem csak finomabb, de kellemesebb állagú is lesz a főzelék.


Használjunk friss fűszernövényeket, sokkal intenzívebb ízt kapunk.