“Fazekas forróság” indiai karfiolos rizsleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez az indiai leves olyan kiadós, hogy tökéletes akár főételnek is. Fűszeresen, forrón, igazi őszi fogás.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~246 Kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz napraforgó- étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 3-4 szál angol zeller
  • 1 kis karfiol
  • 15 dkg hosszú szemű rizs
  • 2 tk kurkuma
  • 1 ek curry paszta
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk római kömény
  • 1 citrom leve
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket, majd rövid pirítást követően a vékonyra szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert is. Öntsük fel 1,5 liternyi forró vízzel, majd forraljuk fel a levest.
  3. Szedjük a megtisztított karfiolt rózsáira, és adjuk a leveshez, ahogy a rizst is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük, amíg a rizs megpuhul. Facsarjuk bele a citrom levét, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

      Elkészítési tipp

      Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt is, úgy kicsit savanykásabb lesz az íze.

      Petrezselyemmel is nagyon finom!

      Főzhetünk bele kockákra vágott csirkemellet, úgy még komplettebb fogást kapunk.

      Vénusz napraforgó-étolaj

      Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

      Ha tetszik a recept, mentsd el

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      “Fazekas forróság” indiai karfiolos rizsleves

      Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
      2. Adjuk hozzá a fűszereket, majd rövid pirítást követően a vékonyra szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert is. Öntsük fel 1,5 liternyi forró vízzel, majd forraljuk fel a levest.
      3. Szedjük a megtisztított karfiolt rózsáira, és adjuk a leveshez, ahogy a rizst is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük, amíg a rizs megpuhul. Facsarjuk bele a citrom levét, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.

      Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


          Elkészítési tipp

          Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt is, úgy kicsit savanykásabb lesz az íze.

          Petrezselyemmel is nagyon finom!

          Főzhetünk bele kockákra vágott csirkemellet, úgy még komplettebb fogást kapunk.