“Felolvad a hangulat” csicseriborsó-krémleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy jó beszélgetőtárssal a konyhában pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a forró csicseriborsó levest.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~296 Kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz napraforgó- étolaj
  • 2 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csicseriborsó konzerv
  • 4-5 szál angol zeller
  • fél marék friss spenót
  • só, bors
  • füstölt hús a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt zellerszárat is. Öntsük fel a csicseriborsóval és 1,5 liter vízzel, majd 20-30 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
  2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest! Ha szükséges, hígítsuk a kívánt sűrűségűre, majd forraljuk újra. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Tálaljuk kevés olajon pillanatok alatt megfonnyasztott friss spenóttal, és vékonyra szeletelt füstölt hússal a levest!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

        Elkészítési tipp

        Elég a megmosott spenótot a forró levesre tenni, attól is meg fog puhulni!


        Pár csepp citromlével pikánsabbá tehetjük a levesünket.

        Vágjunk hozzá kevés chilit vagy bármilyen friss fűszernövényt, amit szeretünk.

        Vénusz napraforgó-étolaj

        Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

        Ha tetszik a recept, mentsd el

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Felolvad a hangulat” csicseriborsó-krémleves

        Hozzávalók

        Elkészítés

        1. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt zellerszárat is. Öntsük fel a csicseriborsóval és 1,5 liter vízzel, majd 20-30 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
        2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest! Ha szükséges, hígítsuk a kívánt sűrűségűre, majd forraljuk újra. Sózzuk ízlés szerint!
        3. Tálaljuk kevés olajon pillanatok alatt megfonnyasztott friss spenóttal, és vékonyra szeletelt füstölt hússal a levest!

        Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


              Elkészítési tipp

              Elég a megmosott spenótot a forró levesre tenni, attól is meg fog puhulni!


              Pár csepp citromlével pikánsabbá tehetjük a levesünket.

              Vágjunk hozzá kevés chilit vagy bármilyen friss fűszernövényt, amit szeretünk.