“Mennyei álom” Diós-csokis karamellás tart

Ha tetszik a recept, mentsd el

Dió, karamell, csoki. Megunhatatlan kombináció, ami most egy finom pitetésztával keveredik össze. Ha egyszer elkészítjük, biztosan kérni fogja a család máskor is.

Elő- és elkészítési idő

70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8-12 szelet

Kalória

~ 511 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a csipet sóval. Morzsoljuk össze a keveréket a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Gyorsan gyúrjuk át, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk majd fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük óvatosan egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett piteformába, vagy sütőformába. Finoman nyomkodjuk bele, majd szurkáljuk meg egy villával a felületét. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  4. Magas falú lábosban, közepes lángon olvasszuk fel a cukrot. Keverjük folyamatosan, hogy ne égjen oda! Ha karamellizálódott, vegyük le a tűzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sűtőmargarint, majd a felmelegített tejszínt is. Vigyázzunk, nagyon fröcsögni fog! Keverjük, amíg sűrű karamellszószt kapunk.
  5. Szórjuk meg dióval a kész tészta felületét. Öntsük rá a karamellt, majd tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, hogy megdermedjen.
  6. Magas falú fazékban olvasszuk össze a feldarabolt csokit a tejszínnel és a cukorral. Állandóan keverve forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni kicsit, és öntsük a megszilárdult karamellrétegre.
  7. Tegyük hűtőszekrénybe. Amint elkezd bekötni a csokiréteg is, hintsük be darabolt dióval a torta tetejét!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Legyünk nagyon óvatosak a karamell készítésénél! A cukor olvadáspontja elég magas, könnyen megégethetjük magunkat, ha nem vigyázunk. A kóstolgatásáról nem is beszélve!

Vigyázzunk, nehogy odaégessük a karamellt! Amikor elkezd olvadni a cukor, vegyük le néha a tűzről és úgy kavargassuk.

Dobjuk be a diót is a sütőbe a pitetészta mellé, megpörkölve még finomabb lesz!

Laktózérzékenység esetén készítsük laktózmentes vagy növényi tejszínnel a receptet!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mennyei álom” Diós-csokis karamellás tart

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a csipet sóval. Morzsoljuk össze a keveréket a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Gyorsan gyúrjuk át, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk majd fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük óvatosan egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett piteformába, vagy sütőformába. Finoman nyomkodjuk bele, majd szurkáljuk meg egy villával a felületét. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  4. Magas falú lábosban, közepes lángon olvasszuk fel a cukrot. Keverjük folyamatosan, hogy ne égjen oda! Ha karamellizálódott, vegyük le a tűzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sűtőmargarint, majd a felmelegített tejszínt is. Vigyázzunk, nagyon fröcsögni fog! Keverjük, amíg sűrű karamellszószt kapunk.
  5. Szórjuk meg dióval a kész tészta felületét. Öntsük rá a karamellt, majd tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, hogy megdermedjen.
  6. Magas falú fazékban olvasszuk össze a feldarabolt csokit a tejszínnel és a cukorral. Állandóan keverve forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni kicsit, és öntsük a megszilárdult karamellrétegre.
  7. Tegyük hűtőszekrénybe. Amint elkezd bekötni a csokiréteg is, hintsük be darabolt dióval a torta tetejét!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Legyünk nagyon óvatosak a karamell készítésénél! A cukor olvadáspontja elég magas, könnyen megégethetjük magunkat, ha nem vigyázunk. A kóstolgatásáról nem is beszélve!

Vigyázzunk, nehogy odaégessük a karamellt! Amikor elkezd olvadni a cukor, vegyük le néha a tűzről és úgy kavargassuk.

Dobjuk be a diót is a sütőbe a pitetészta mellé, megpörkölve még finomabb lesz!

Laktózérzékenység esetén készítsük laktózmentes vagy növényi tejszínnel a receptet!