“Az igazi Coleslow”

Ez a recept főételként, de köretként is jó választás. A majonéztől szaftos, a benne lévő zöldségektől roppanós: ideális kísérője lehet egy grillezős hamburgeres kertipartynak.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~432 kCal / adag

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek mustár
  • 1,5 dl Vénusz Omega 3&6
  • 1 ek porcukor
  • 3 ek almaecet
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összeset, keverjük hozzá a cukrot, az almaecetet és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg a zöldségeket alaposan. A répát pucoljuk meg, a káposztának szedjük le a külső leveleit, majd mindkettőt reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
  3. Keverjük össze a lereszelt zöldségeket a mártással, igény szerint sózzuk, cukrozzuk újra. Felhasználásig tároljuk hűtőben.


Elkészítési tipp

Jót tesz a salátának a pihentetés a hűtőben, így érnek össze az ízek. Túlzásba azonban ne vigyük, mert egy egész éjszakás pihenőtől a friss ropogós zöldségek megpuhulnak, és veszít a sali az élvezeti értékéből. 3-4 óra pihentetés bőven elegendő lesz.

Használhatunk almaecet helyett citromot is a saláta savasságának a beállításához.

Még finomabb lesz a sali, ha a zöldségekkel együtt lereszelünk 3-4 nagyobb csemegeuborkát is!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

878 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Az igazi Coleslow”

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összeset, keverjük hozzá a cukrot, az almaecetet és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg a zöldségeket alaposan. A répát pucoljuk meg, a káposztának szedjük le a külső leveleit, majd mindkettőt reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
  3. Keverjük össze a lereszelt zöldségeket a mártással, igény szerint sózzuk, cukrozzuk újra. Felhasználásig tároljuk hűtőben.



Elkészítési tipp

Jót tesz a salátának a pihentetés a hűtőben, így érnek össze az ízek. Túlzásba azonban ne vigyük, mert egy egész éjszakás pihenőtől a friss ropogós zöldségek megpuhulnak, és veszít a sali az élvezeti értékéből. 3-4 óra pihentetés bőven elegendő lesz.

Használhatunk almaecet helyett citromot is a saláta savasságának a beállításához.

Még finomabb lesz a sali, ha a zöldségekkel együtt lereszelünk 3-4 nagyobb csemegeuborkát is!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 olajat a majonéz készítéséhez: az alpha-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.