„Gőzölgő hangulat” Marhahúsleves palacsintatésztával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A húsleves hagyományos és ünnepi, pláne ha picit különlegesebben készítjük: Ez most az Ausztriában kedvelt változat palacsinta betéttel.

Elő- és elkészítési idő

3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~395 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

      • 60 dkg marha nyak vagy szegy
      • 3-4 nagyobb sárgarépa
      • 2-3 nagyobb petrezselyem gyökér
      • 5-6 gerezd fokhagyma
      • 2 közepes fej vöröshagyma
      • fél zellergumó
      • só, egész bors
      • petrezselyem a tálaláshoz
      • 2 tojás
      • 1 dl tej
      • 10 dkg liszt
      • ~ 1,5 dl szénsavas ásványvíz
      • 2-3 ek Vénusz étolaj

      Elkészítés

      1. Kezdjük a levessel: Magas falú nagy fazékban hideg vízben tegyük fel főni a marhahúst egészben. Rakjuk mellé a megpucolt, egészben hagyott zöldségeket is. Kíméletesen forraljuk fel, és lassan főzzük, közepesnél alacsonyabb lángon. A leves tetején keletkező habot kanállal szedjük le alkalmanként. Sózzuk ízlés szerint.
      2. Főzzük 2,5-3 órán keresztül a levest, amíg teljesen megpuhul a hús. Közben elkészíthetjük a levesbetétet.
      3. Nagy keverőedényben botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, tejből és szénsavas vízből. Sózzuk finoman! 
      4. Hevítsünk kevés olajat nagy teflonserpenyőben, majd terítsünk el benne merőkanálnyi híg tésztát. 1-2 percnyi sütés után lapátkanál segítségével fordítsuk meg, hogy a másik fele is megsüljön. Dobálhatjuk is, ha ügyesebbek vagyunk! Ha kész vannak a palacsinták, csavarjuk fel, majd szeleteljük centi vastag csíkokra.
      5. Ha megpuhult a hús a levesben, szedjük vágódeszkára, ahogy a zöldségeket is. Szűrjük levesestálba a levest, vágjuk fel kedvünk szerint a húst és zöldséget, majd tálalhatjuk is forrón a palacsintatekercsekkel!

      Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

      Elkészítési tipp

      Készíthetjük a palacsintát gluténmentesen is, például csicseriborsólisztből.

      Extra zöldségként tehetünk bele gombát és káposztalevelet is.

      A palacsintát csíkok helyett bármilyen formára vághatjuk, amit szeret a család.

      Vénusz napraforgó-étolaj

      Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

      Ha tetszik a recept, mentsd el

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      „Gőzölgő hangulat” Marhahúsleves palacsintatésztával

      Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Kezdjük a levessel: Magas falú nagy fazékban hideg vízben tegyük fel főni a marhahúst egészben. Rakjuk mellé a megpucolt, egészben hagyott zöldségeket is. Kíméletesen forraljuk fel, és lassan főzzük, közepesnél alacsonyabb lángon. A leves tetején keletkező habot kanállal szedjük le alkalmanként. Sózzuk ízlés szerint.
      2. Főzzük 2,5-3 órán keresztül a levest, amíg teljesen megpuhul a hús. Közben elkészíthetjük a levesbetétet.
      3. Nagy keverőedényben botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, tejből és szénsavas vízből. Sózzuk finoman! 
      4. Hevítsünk kevés olajat nagy teflonserpenyőben, majd terítsünk el benne merőkanálnyi híg tésztát. 1-2 percnyi sütés után lapátkanál segítségével fordítsuk meg, hogy a másik fele is megsüljön. Dobálhatjuk is, ha ügyesebbek vagyunk! Ha kész vannak a palacsinták, csavarjuk fel, majd szeleteljük centi vastag csíkokra.
      5. Ha megpuhult a hús a levesben, szedjük vágódeszkára, ahogy a zöldségeket is. Szűrjük levesestálba a levest, vágjuk fel kedvünk szerint a húst és zöldséget, majd tálalhatjuk is forrón a palacsintatekercsekkel!

      Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


      Elkészítési tipp

      Készíthetjük a palacsintát gluténmentesen is, például csicseriborsólisztből.

      Extra zöldségként tehetünk bele gombát és káposztalevelet is.

      A palacsintát csíkok helyett bármilyen formára vághatjuk, amit szeret a család.