„A télapónak is marad” Csúsztatott palacsintatorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nehéz lesz, de hagyjunk egy kis szeletet a télapónak is ebből a francia édességből, mert ha megkóstolja, biztosan több ajándékot hoz.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 187 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 ek őrölt fahéj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük krémesre a cukorral és adjuk hozzá a vaníliát is. A fehérjét verjük kemény habbá.
  2. Keverjük a Vénuszt  a tojás sárgájával készült keverékhez, majd adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet, majd ezután óvatosan, hogy ne törjük össze, a tojásfehérje habot is.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kanálnyi étolajat. Szedjünk merőkanálnyit a habos, híg palacsintatésztából, majd alacsony hőmérsékleten süssük 3-4 percig. Akkor jó, ha az alja elkezd barnulni, a teteje pedig már kezd megszilárdulni a hőtől de még folyékony.
  4. Csúsztassuk a palacsintát tányérra, hintsük meg finoman fahéjjal elkevert porcukorral, majd folytassuk a sütést és a rétegezést, amíg el nem fogy a tésztánk. Nagyjából 2 palacsintánként pótoljuk az olajat!
  5. Ha végeztünk a rétegezéssel pihentessük 10-15 percet, hogy könnyebben szeletelhessük!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A rétegeket bármivel megszórhatjuk, amit szeretünk: sima vaníliáscukorral, fahéjjal vagy akár kakaóval is.


Tálaljuk forró kakaóval. 


Ne ijedjünk meg tőle, hogy az egyik oldala nyers marad, a forró tészta még azután is sül, miután egymásra rakjuk a rétegeket.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A télapónak is marad” Csúsztatott palacsintatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük krémesre a cukorral és adjuk hozzá a vaníliát is. A fehérjét verjük kemény habbá.
  2. Keverjük a Vénuszt  a tojás sárgájával készült keverékhez, majd adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet, majd ezután óvatosan, hogy ne törjük össze, a tojásfehérje habot is.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kanálnyi étolajat. Szedjünk merőkanálnyit a habos, híg palacsintatésztából, majd alacsony hőmérsékleten süssük 3-4 percig. Akkor jó, ha az alja elkezd barnulni, a teteje pedig már kezd megszilárdulni a hőtől de még folyékony.
  4. Csúsztassuk a palacsintát tányérra, hintsük meg finoman fahéjjal elkevert porcukorral, majd folytassuk a sütést és a rétegezést, amíg el nem fogy a tésztánk. Nagyjából 2 palacsintánként pótoljuk az olajat!
  5. Ha végeztünk a rétegezéssel pihentessük 10-15 percet, hogy könnyebben szeletelhessük!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A rétegeket bármivel megszórhatjuk, amit szeretünk: sima vaníliáscukorral, fahéjjal vagy akár kakaóval is.


Tálaljuk forró kakaóval. 


Ne ijedjünk meg tőle, hogy az egyik oldala nyers marad, a forró tészta még azután is sül, miután egymásra rakjuk a rétegeket.