„20 perc múlva Ázsiában” Thai csirke mélysütéssel

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nincs ennél a csirkénél ropogósabb és fűszeresebb, a legjobb gyors ételek egyike, amiből biztosan kell majd repetát készíteni.

Elő- és elkészítési idő

10+14 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 475 Kcal

Allergének

Hal

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 0,5 dl Vénusz étolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 tk őrölt chilipaprika
  • 1 citrom leve
  • 8 db csirke alsócomb

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük ki a halszószt, szójaszószt, chiliport, sót, olajat és a citrom levét, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd botmixerrel turmixoljuk egyneművé.
  2. Tisztítsuk meg a csirke alsócombokat, vágjuk körbe a keskenyebbik végén a bőrt, majd húzzuk le a porcos részével együtt, hogy csak a kilógó csont maradjon. Tegyük a chilis pácba, hogy belepje mindenhol, majd pihentessük hűtőben 2-3 órán keresztül.
  3. Keverjünk sűrű palacsintatésztát a rizslisztből, a tojásból és a vízből. A csontos végénél fogva mártsuk bele a csirkét.
  4. Hevítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű étolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a bundázott csirkecombokat, és közepes lángon, 10-12 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára.
  5. Tálaljuk forrón, finom pergősre főzött rizzsel és különböző szószokkal!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

A nagyobb áruházakban már mindenhol kapunk rizslisztet, érdemes vele kísérletezni. 


Bepácolhatjuk a csirkecombokat akár előző este is! 


Tálalhatjuk rizstésztával vagy salátával is.

Vénusz Sütőolaj 2L 


Vénusz Sütőolaj a ropogós, aranyló ételekért Fritopti™-val.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

563 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„20 perc múlva Ázsiában” Thai csirke mélysütéssel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük ki a halszószt, szójaszószt, chiliport, sót, olajat és a citrom levét, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd botmixerrel turmixoljuk egyneművé.
  2. Tisztítsuk meg a csirke alsócombokat, vágjuk körbe a keskenyebbik végén a bőrt, majd húzzuk le a porcos részével együtt, hogy csak a kilógó csont maradjon. Tegyük a chilis pácba, hogy belepje mindenhol, majd pihentessük hűtőben 2-3 órán keresztül.
  3. Keverjünk sűrű palacsintatésztát a rizslisztből, a tojásból és a vízből. A csontos végénél fogva mártsuk bele a csirkét.
  4. Hevítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű étolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a bundázott csirkecombokat, és közepes lángon, 10-12 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára.
  5. Tálaljuk forrón, finom pergősre főzött rizzsel és különböző szószokkal!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

A nagyobb áruházakban már mindenhol kapunk rizslisztet, érdemes vele kísérletezni. 


Bepácolhatjuk a csirkecombokat akár előző este is! 


Tálalhatjuk rizstésztával vagy salátával is.