„Mámoros újévet” Pezsgő mousse

Ha tetszik a recept, mentsd el

Csilingelnek a poharak, pezseg a pezsgő. Édesítsük meg az újévet ezzel a habos pezsgő mousse-szal és kívánjunk boldog új esztendőt a vendégeinknek.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 424 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. Verjünk kemény habot a fehérjéből és 4 deka cukorból.
  2. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízben.
  3. Magas falú fazékban keverjük egyenletesre a tojások sárgáját és a cukrot a citrom kifacsart levével. Közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük fel. Vigyázzunk, ne csapódjon ki a tojás sárgája! Ahogy elkezd forrni a krém, adjuk hozzá a Vénuszt is. Vegyük le a tűzről, keverjük egyenletesre, majd oldjuk fel benne a kicsavart zselatinlapokat. Öntsük hozzá a pezsgőt is, és keverjük egyneművé. Hagyjuk hűlni 10-15 percet!
  4. Verjünk kemény habot a tejszínből. Felezzük el, az egyik felét forgassuk össze a pezsgős krémmel, a másikat pedig a korábban felvert tojásfehérjével. Töltsük mindkettőt habzsákba, majd kedvünk szerint rétegezzük poharakba. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Díszítsük kedvünk szerint bogyós gyümölcsökkel, vagy szőlőszemekkel.


Ha alkohol nélküli verzióját készítenénk el, akkor használhatunk gyerekpezsgőt is, de ha a tojások sárgájával felfőzzük a pezsgőt is, akkor elpárolog az alkohol nagy része.


Ahogy hűl a tojásos krém, úgy lesz egyre sűrűbb, nem baj, ha főzés után nagyon hígnak tűnik.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

563 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mámoros újévet” Pezsgő mousse

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. Verjünk kemény habot a fehérjéből és 4 deka cukorból.
  2. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízben.
  3. Magas falú fazékban keverjük egyenletesre a tojások sárgáját és a cukrot a citrom kifacsart levével. Közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük fel. Vigyázzunk, ne csapódjon ki a tojás sárgája! Ahogy elkezd forrni a krém, adjuk hozzá a Vénuszt is. Vegyük le a tűzről, keverjük egyenletesre, majd oldjuk fel benne a kicsavart zselatinlapokat. Öntsük hozzá a pezsgőt is, és keverjük egyneművé. Hagyjuk hűlni 10-15 percet!
  4. Verjünk kemény habot a tejszínből. Felezzük el, az egyik felét forgassuk össze a pezsgős krémmel, a másikat pedig a korábban felvert tojásfehérjével. Töltsük mindkettőt habzsákba, majd kedvünk szerint rétegezzük poharakba. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Díszítsük kedvünk szerint bogyós gyümölcsökkel, vagy szőlőszemekkel.


Ha alkohol nélküli verzióját készítenénk el, akkor használhatunk gyerekpezsgőt is, de ha a tojások sárgájával felfőzzük a pezsgőt is, akkor elpárolog az alkohol nagy része.


Ahogy hűl a tojásos krém, úgy lesz egyre sűrűbb, nem baj, ha főzés után nagyon hígnak tűnik.