“Egy szelet jókívánság” Kókuszos Búéktorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Szilveszteri vendégségre elegáns és finom desszert a kókuszos búéktorta, ami belül is csupa fehérség és puha kókuszreszelék.

Elő- és elkészítési idő

30 + 40 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 424 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 120 g Vénusz Sütőmargarin
  • 300 g liszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • 220 g cukor
  • 100 g fehércsoki
  • 1 tk sütőpor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só
  • 200 g fehércsoki
  • 300 g mascarpone
  • fél citrom leve
  • 120 g kókuszforgács

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Olvasszuk fel vízfürdő felett a fehércsokit. Ha megolvadt, a kétharmadát keverjük egyenletesre a mascarponéval és a fél citrom levével, majd tegyük félre.
  3. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliát is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, és fokozatosan adagolva a tej felét is. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót és a sütőport. Keverjük bele a kókuszreszeléket is, majd a maradék tejet. Ha már sűrű krémet kapunk, keverjük hozzá a korábban felolvasztott fehércsoki harmadát.
  4. Kapcsos tortaformát kenjünk ki enyhén Vénusszal. Finoman lisztezzük be, a felesleget veregessük le róla. Öntsük bele a krémet, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd széltében vágjuk ketté.
  5. Kenjük meg az alsó tortalapot a korábban elkészült fehércsokis mascarponéval. Óvatosan helyezzük rá a másik tortalapot, majd kenjük le a torta oldalát és tetejét is.
  6. Hintsük be kókuszforgáccsal, majd tegyük hűtőszekrénybe pár órára, hogy teljesen kidermedjen.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha nem kapunk kókuszforgácsot, használhatunk sima reszeléket is. 


Érdemes előző nap nekiállni a tortának, így fogyasztásig teljesen megdermed majd, és könnyebben szeletelhetjük.


Kókusz helyett a díszítés készülhet reszelt mandulából is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

563 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egy szelet jókívánság” Kókuszos Búéktorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Olvasszuk fel vízfürdő felett a fehércsokit. Ha megolvadt, a kétharmadát keverjük egyenletesre a mascarponéval és a fél citrom levével, majd tegyük félre.
  3. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliát is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, és fokozatosan adagolva a tej felét is. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót és a sütőport. Keverjük bele a kókuszreszeléket is, majd a maradék tejet. Ha már sűrű krémet kapunk, keverjük hozzá a korábban felolvasztott fehércsoki harmadát.
  4. Kapcsos tortaformát kenjünk ki enyhén Vénusszal. Finoman lisztezzük be, a felesleget veregessük le róla. Öntsük bele a krémet, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd széltében vágjuk ketté.
  5. Kenjük meg az alsó tortalapot a korábban elkészült fehércsokis mascarponéval. Óvatosan helyezzük rá a másik tortalapot, majd kenjük le a torta oldalát és tetejét is.
  6. Hintsük be kókuszforgáccsal, majd tegyük hűtőszekrénybe pár órára, hogy teljesen kidermedjen.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha nem kapunk kókuszforgácsot, használhatunk sima reszeléket is. 


Érdemes előző nap nekiállni a tortának, így fogyasztásig teljesen megdermed majd, és könnyebben szeletelhetjük.


Kókusz helyett a díszítés készülhet reszelt mandulából is.