“Jöhet a folytatás” sertéspofa diós zellerpürével

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az omlós sertéspofa a kicsit édeskés zellerpürével fantasztikus fogás az új év első ebédjén. Ünnepeljünk vele.
Elő- és elkészítési idő

80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 főre

Allergének

Diófélék

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. Tisztítsuk meg a sertés pofát és tegyük egy enyhén beolajozott magas falú tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, helyezzük a hús mellé a babérleveleket, a friss kakukkfüvet, a rozmaringot  és a fokhagyma gerezdeket egészben. Öntsük fel a fehérborral, zárjuk le alufóliával jó szorosan a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 70 percre. Ha letelt a 70 perc, vegyük ki a sütőből és távolítsuk el az alufóliát. Tekerjük fel a sütő hőfokát 210 fokra és tegyük vissza a tepsit további 10-15 percre, hogy lepiruljon a hús.
  3. Közben készítsük el a zellerpürét: Magas falú nagy fazékban, kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, forgassuk össze a megpucolt és centis kockákra darabolt zellerrel. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, majd 30-40 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint és facsarjuk bele a fél citrom levét.
  4. Ha a zeller megpuhult, botmixerrel pürésítsük le.
  5. Tálaljuk a megpirult sertéspofát a zellerpürével és dióbéllel. Szedjünk szaftot is a hús mellől!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tegyük a diót pár percre a húsos tepsi mellé a sütőbe, hogy átpirultan még finomabb legyen!

Vágjuk minél kisebb darabokra a zellert, így hamarabb elkészül a püré!

Érdemes pár perccel tovább pürésíteni a zellert, így selymesen krémes lesz a köret.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

563 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jöhet a folytatás” sertéspofa diós zellerpürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. Tisztítsuk meg a sertés pofát és tegyük egy enyhén beolajozott magas falú tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, helyezzük a hús mellé a babérleveleket, a friss kakukkfüvet, a rozmaringot  és a fokhagyma gerezdeket egészben. Öntsük fel a fehérborral, zárjuk le alufóliával jó szorosan a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 70 percre. Ha letelt a 70 perc, vegyük ki a sütőből és távolítsuk el az alufóliát. Tekerjük fel a sütő hőfokát 210 fokra és tegyük vissza a tepsit további 10-15 percre, hogy lepiruljon a hús.
  3. Közben készítsük el a zellerpürét: Magas falú nagy fazékban, kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, forgassuk össze a megpucolt és centis kockákra darabolt zellerrel. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, majd 30-40 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint és facsarjuk bele a fél citrom levét.
  4. Ha a zeller megpuhult, botmixerrel pürésítsük le.
  5. Tálaljuk a megpirult sertéspofát a zellerpürével és dióbéllel. Szedjünk szaftot is a hús mellől!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tegyük a diót pár percre a húsos tepsi mellé a sütőbe, hogy átpirultan még finomabb legyen!

Vágjuk minél kisebb darabokra a zellert, így hamarabb elkészül a püré!

Érdemes pár perccel tovább pürésíteni a zellert, így selymesen krémes lesz a köret.