“Szorgos kis csemege” diós csiga

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha jól sikerült a bizonyítvány, mindenki megérdemel egy kis finomságot. Ez a diós csiga csupa dió.

Elő- és elkészítési idő

120 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 csiga

Kalória

~ 384 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 150 g dió
  • 150 g kristálycukor

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a margarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet a cukor felével, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben, vagy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a cukor másik felével és a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett margarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük újra a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Harmadszorra nyújtsuk ki a tésztát és szórjuk be a tetejét dióval összeőrölt cukorral. Tekerjük fel, hogy rudat kapjunk belőle, majd szeleteljük fel 2 centi vastag korongokra. Nyomkodjuk össze mindegyik korong végét, hogy összetapadjon, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  8. Szórjuk meg a csigák tetejét a maradék diós cukorral, fedjük be tiszta konyharuhával és kelesszük további 20 percig.
  9. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Locsoljunk kevés olvasztott Vénuszt sütés előtt a csigákra, és még omlósabb lesz majd.


Ne spóroljunk a dió töltelékkel!


Megéri a sok macera, sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a csiga.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

601 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szorgos kis csemege” diós csiga

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a margarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet a cukor felével, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben, vagy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a cukor másik felével és a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett margarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük újra a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Harmadszorra nyújtsuk ki a tésztát és szórjuk be a tetejét dióval összeőrölt cukorral. Tekerjük fel, hogy rudat kapjunk belőle, majd szeleteljük fel 2 centi vastag korongokra. Nyomkodjuk össze mindegyik korong végét, hogy összetapadjon, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  8. Szórjuk meg a csigák tetejét a maradék diós cukorral, fedjük be tiszta konyharuhával és kelesszük további 20 percig.
  9. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Locsoljunk kevés olvasztott Vénuszt sütés előtt a csigákra, és még omlósabb lesz majd.


Ne spóroljunk a dió töltelékkel!


Megéri a sok macera, sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a csiga.