„Idén majd máshogy lesz” Mandarinos céklasaláta dióval

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az ünnepek utáni odafigyelést, kezdhetjük ezzel a csupaíz salátával. Sült cékla, répa, és dió, - mást nem is kívánhatunk.

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 125 Kcal

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklát, majd héjastól, sózott vízben 35-40 perc alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, folyó víz alatt hámozzuk meg, majd szeljük fél centis szeletekre.
  2. Mossuk meg és csepegtessük le a bébispenótot. Nagy salátástálban forgassuk össze a meghámozott és gerezdekre szedett mandarinnal, a felszeletelt céklával, a dióval.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét és locsoljuk meg kevés olajjal.
  4. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk frissen őrölt borssal!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Még finomabb lesz a sali, ha a diót pár perc alatt átpirítjuk egy teflonserpenyőben.


Bébispenót helyett használhatunk más salátát is, amihez épp kedvünk van.


Ha találunk a piacon, kísérletezzünk színes céklákkal, például sárgával, ami szintén isteni finom és gyönyörű a színe is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

563 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Idén majd máshogy lesz” Mandarinos céklasaláta dióval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklát, majd héjastól, sózott vízben 35-40 perc alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, folyó víz alatt hámozzuk meg, majd szeljük fél centis szeletekre.
  2. Mossuk meg és csepegtessük le a bébispenótot. Nagy salátástálban forgassuk össze a meghámozott és gerezdekre szedett mandarinnal, a felszeletelt céklával, a dióval.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét és locsoljuk meg kevés olajjal.
  4. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk frissen őrölt borssal!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Még finomabb lesz a sali, ha a diót pár perc alatt átpirítjuk egy teflonserpenyőben.


Bébispenót helyett használhatunk más salátát is, amihez épp kedvünk van.


Ha találunk a piacon, kísérletezzünk színes céklákkal, például sárgával, ami szintén isteni finom és gyönyörű a színe is.