“Mindent bele” kocsonya

Ha tetszik a recept, mentsd el

Picit mintha veszített volna a népszerűségéből a kocsonya. Méltatlanul, mert a jól elkészített változat igazán finom téli étel, ami sokáig el is áll. 

Elő- és elkészítési idő

4 óra + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 190 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg kollagénben gazdag sertéshús (fejhús, fül, mellső köröm, mellső csülök, farok, vékonyabb bőr)
  • 2-3 sárgarépa
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 szem egészbors
  • 6-7 babérlevél
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 4-5 tojás
  • 2-3 db citrom
  • friss metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a sertéshúst, majd tegyük fel kétszeres mennyiségű vízben főni. Ahogy felforrt, habozzuk le, öntsük le a levét, mossuk át a húst és az edényt is, majd tegyük vissza, és öntsük fel újra két-, két és félszeres mennyiségű vízzel.
  2. Adjuk hozzá a fehérbort, a megpucolt hagymát, fokhagymát egészben, a babérleveleket, borsot. Alacsony lángon főzzük 3-4 órán keresztül: ne forraljuk, csak gyöngyözzön a lé. Sózzuk!
  3. Két óra elteltével rakjuk a hús mellé a megpucolt sárgarépát egészben, és a tojásokat is, héjastól.
  4. Ha letelt a két óra, lapátkanállal szedjük ki a húst, a tojásokat és a répát, majd hagyjuk ezeket kihűlni.
  5. Gézzel bélelt szűrőn szűrjük át a levet, hogy teljesen tiszta legyen.
  6. Csontozzuk ki a húst, vágjuk darabokra, és szedjük tányérokba. Tegyünk mellé a főtt répából és a megpucolt, feldarabolt tojásból is, majd merjünk rá a léből, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha megkötött a kocsonya, fordítsuk tányérra, és tálaljuk citrommal!

Fontos, hogy kollagénben gazdag húsrészeket használjunk, ettől fog majd kocsonyásodni. Ha szárazabb húsokból készítenénk, használjunk zselatint a dermesztéshez.

A snidling és a friss chilipaprika kiválóan illik a kocsonyához tálaláskor.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

578 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindent bele” kocsonya

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a sertéshúst, majd tegyük fel kétszeres mennyiségű vízben főni. Ahogy felforrt, habozzuk le, öntsük le a levét, mossuk át a húst és az edényt is, majd tegyük vissza, és öntsük fel újra két-, két és félszeres mennyiségű vízzel.
  2. Adjuk hozzá a fehérbort, a megpucolt hagymát, fokhagymát egészben, a babérleveleket, borsot. Alacsony lángon főzzük 3-4 órán keresztül: ne forraljuk, csak gyöngyözzön a lé. Sózzuk!
  3. Két óra elteltével rakjuk a hús mellé a megpucolt sárgarépát egészben, és a tojásokat is, héjastól.
  4. Ha letelt a két óra, lapátkanállal szedjük ki a húst, a tojásokat és a répát, majd hagyjuk ezeket kihűlni.
  5. Gézzel bélelt szűrőn szűrjük át a levet, hogy teljesen tiszta legyen.
  6. Csontozzuk ki a húst, vágjuk darabokra, és szedjük tányérokba. Tegyünk mellé a főtt répából és a megpucolt, feldarabolt tojásból is, majd merjünk rá a léből, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha megkötött a kocsonya, fordítsuk tányérra, és tálaljuk citrommal!

Fontos, hogy kollagénben gazdag húsrészeket használjunk, ettől fog majd kocsonyásodni. Ha szárazabb húsokból készítenénk, használjunk zselatint a dermesztéshez.

A snidling és a friss chilipaprika kiválóan illik a kocsonyához tálaláskor.