Éhségűző spanyol omlett

Ha tetszik a recept, mentsd el

Itthon nem annyira bevett, de a spanyol nyelvterületeken óriási hagyománya van a krumplival készülő omlettnek. Ha ezt elkészítjük reggelire, nem biztos, hogy pontban délben éhesek leszünk újra. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~323 kCal / adag

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 db nagyobb hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 6 tojás
  • 2 dl Vénusz Sütőolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk fel körülbelül egy centis kockákra. A hagymát aprítsuk egészen apróra. A kápia paprikát hosszában vágjuk ketté, csumázzuk ki, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk ezt is egészen apró kockákra.
  2. Hevítsük fel teflonserpenyőben az olaj nagy részét, szórjuk bele a krumplit és a hagymát, majd néha átkavarva süssük közepes lángon 10 percig. Amikor a krumpli már puhul, emelhetünk egy kicsit az olaj hőmérsékletén, amíg a krumpli barnulni nem kezd. Ha kész a krumpli, a hagymával együtt lapátkanállal szedjük ki az olajból, majd papírtörlőn szárítsuk le.
  3. A serpenyőből öntsük ki az olajat, (félrerakhatjuk a következő adaghoz) és tegyük vissza a tűzhelyre.
  4. Verjük fel a tojásokat, keverjük össze a forró hagymás krumplival és az aprított kápiával, sózzuk, majd öntsük bele a felforrósított serpenyőbe. Közepes lángon süssük 5-6 percig, amíg megszilárdul az alja.
  5. Borítsunk széles lapostányért fejjel lefelé az omlett tetejére, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet, hogy a sült fele legyen felül.
  6. Hevítsünk újra olajat a serpenyőben, aztán óvatosan csúsztassuk bele a tányérból az omlettet. Süssük további 5 percig, akkor jó, ha a közepe még nem szilárdult meg teljesen.
  7. Hagyjuk hűlni pár percet, aztán tálaljuk frissen őrölt borssal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ne ijedjünk meg az olaj mennyiségétől, azért kell ennyi, mert fontos, hogy rendesen átsüljön.

Ha még extrább reggelire vágyunk, reszeljünk sajtot a tetejére.

Mivel ez az omlett lepényszerű, bátran csomagolhatjuk: ideális tízóraira és uzsonnára is.

Vénusz Sütőolaj

Akár 10 x süthetsz benne

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Éhségűző spanyol omlett

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk fel körülbelül egy centis kockákra. A hagymát aprítsuk egészen apróra. A kápia paprikát hosszában vágjuk ketté, csumázzuk ki, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk ezt is egészen apró kockákra.
  2. Hevítsük fel teflonserpenyőben az olaj nagy részét, szórjuk bele a krumplit és a hagymát, majd néha átkavarva süssük közepes lángon 10 percig. Amikor a krumpli már puhul, emelhetünk egy kicsit az olaj hőmérsékletén, amíg a krumpli barnulni nem kezd. Ha kész a krumpli, a hagymával együtt lapátkanállal szedjük ki az olajból, majd papírtörlőn szárítsuk le.
  3. A serpenyőből öntsük ki az olajat, (félrerakhatjuk a következő adaghoz) és tegyük vissza a tűzhelyre.
  4. Verjük fel a tojásokat, keverjük össze a forró hagymás krumplival és az aprított kápiával, sózzuk, majd öntsük bele a felforrósított serpenyőbe. Közepes lángon süssük 5-6 percig, amíg megszilárdul az alja.
  5. Borítsunk széles lapostányért fejjel lefelé az omlett tetejére, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet, hogy a sült fele legyen felül.
  6. Hevítsünk újra olajat a serpenyőben, aztán óvatosan csúsztassuk bele a tányérból az omlettet. Süssük további 5 percig, akkor jó, ha a közepe még nem szilárdult meg teljesen.
  7. Hagyjuk hűlni pár percet, aztán tálaljuk frissen őrölt borssal.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ne ijedjünk meg az olaj mennyiségétől, azért kell ennyi, mert fontos, hogy rendesen átsüljön.

Ha még extrább reggelire vágyunk, reszeljünk sajtot a tetejére.

Mivel ez az omlett lepényszerű, bátran csomagolhatjuk: ideális tízóraira és uzsonnára is.

Vénusz tipp

A krumpli sütéséhez használjunk Vénusz Sütőolajat, melyben antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10x is süthetünk.