“Egybesütött beszélgetés” Rakott húsos-gomba pite

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy szombat délutáni baráti összejövetelhez tökéletes indítás a húsos-gombás pite. Csevegés közben mindenki elmajszolhat egy-egy szeletet.

Elő- és elkészítési idő

40 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 366 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg darált marha
  • 30 dkg darált sertés
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 30 dkg csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, a Vénusz Sütőmargarinból, a tojás sárgájából, a csipet sóból és a kevés vízből. Ha összeállt, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapnak, adjuk hozzá a kétféle darált húst, majd néha átkavarva süssük 6-7 percen keresztül. Sózzuk ízlés szerint, és morzsoljunk rá friss rozmaringot.
  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  4. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk vékony szeletekre.
  5. Vágjuk ketté a tésztát, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki mindkét felét fél centi vastagságúra.  Az egyikkel béleljünk ki egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és liszttel megszórt piteformát.
  6. Töltsük a tésztára a húsos tölteléket, majd fedjük be vékony szeletekre szelt gombával. Hintsük be friss kakukkfűvel.
  7. Vágjunk 1-2 centis csíkokat a maradék kinyújtott tésztából, és rácsozzuk be vele a húsos-gombás pite tetejét. Kenjük le a tésztát kevés vízzel kikevert tojás sárgájával. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg aranybarna lesz a pite teteje.
  8. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd tálaljuk krémesre kevert tejföllel.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

                  Elkészítési tipp

                  Akár egész éjjel pihentethetjük a tésztát a hűtőben!

                  Készíthetjük kizárólag marhahúsból, de ha sertéssel is keverjük a darált húst, kevésbé lesz száraz.

                  Hintsük be a hús és a gomba közötti részt reszelt parmezánnal, csoda finom lesz!

                  Vénusz napraforgó-étolaj

                  Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

                  Ha tetszik a recept, mentsd el

                  Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                  TOVÁBBI RECEPTEK

                  601 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                  Betöltést jelző forgó ikon

                  További receptek betöltése

                  “Egybesütött beszélgetés” Rakott húsos-gomba pite

                  Hozzávalók

                  Elkészítés

                  1. Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, a Vénusz Sütőmargarinból, a tojás sárgájából, a csipet sóból és a kevés vízből. Ha összeállt, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
                  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapnak, adjuk hozzá a kétféle darált húst, majd néha átkavarva süssük 6-7 percen keresztül. Sózzuk ízlés szerint, és morzsoljunk rá friss rozmaringot.
                  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
                  4. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk vékony szeletekre.
                  5. Vágjuk ketté a tésztát, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki mindkét felét fél centi vastagságúra.  Az egyikkel béleljünk ki egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és liszttel megszórt piteformát.
                  6. Töltsük a tésztára a húsos tölteléket, majd fedjük be vékony szeletekre szelt gombával. Hintsük be friss kakukkfűvel.
                  7. Vágjunk 1-2 centis csíkokat a maradék kinyújtott tésztából, és rácsozzuk be vele a húsos-gombás pite tetejét. Kenjük le a tésztát kevés vízzel kikevert tojás sárgájával. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg aranybarna lesz a pite teteje.
                  8. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd tálaljuk krémesre kevert tejföllel.

                  Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


                                  Elkészítési tipp

                                  Akár egész éjjel pihentethetjük a tésztát a hűtőben!

                                  Készíthetjük kizárólag marhahúsból, de ha sertéssel is keverjük a darált húst, kevésbé lesz száraz.

                                  Hintsük be a hús és a gomba közötti részt reszelt parmezánnal, csoda finom lesz!