“Rá lehet kattanni” Angol reggeli

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az angol reggeli eléggé megosztó, sokan a bab miatt nem annyira kedvelik, téli reggeleken azonban nincs is ennél kiadósabb étel, csak győzzük utána lemozogni.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

1 főre

Kalória

~1460 kCal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 2 szelet bacon
  • 1 kolbász (angol kolbász, vagy világos színű grillkolbász)
  • 2 fej gomba
  • fél paradicsom
  • 400g  paradicsomos babkonzerv
  • 5 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Nagy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és a serpenyő felében elkezdjük pirítani a bacont: mindkét felét süssük ropogósra. Tegyük mellé a kolbászt is, a felszeletelt gombát, és a fél paradicsomot, amit a héjas felén kezdjünk sütni.
  3. Ha a bacon megsült, szedjük tányérra, közben forgassuk a kolbászt és a paradicsomot is a másik oldalára. A gombát néha kavarjuk át.
  4. Üssünk tojást a bacon helyére. Próbáljuk egyben tartani, hogy ne folyjon ki a sárgája.
  5. Amikor a tojás alja megszilárdult, óvatosan nyúljunk alá lapáttal, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk meg. Le is vehetjük a tűzről, a serpenyő hőjétől pont meg fog szilárdulni a másik fele is tálalásig.
  6. Nyissuk ki a babkonzervet, egy kis forraló edényben a felét melegítsük amíg összerottyan, és tálalhatunk is.
  7. Halmozzuk tányérra a gombát, a tojást a bacont, a kolbászt, a paradicsomot és a babot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Ropogós bagettel tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!



Elkészítési tipp

Ha nem vagyunk oda a babért, helyettesíthetjük csicseriborsóval vagy zöldborsóval is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rá lehet kattanni” Angol reggeli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Nagy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és a serpenyő felében elkezdjük pirítani a bacont: mindkét felét süssük ropogósra. Tegyük mellé a kolbászt is, a felszeletelt gombát, és a fél paradicsomot, amit a héjas felén kezdjünk sütni.
  3. Ha a bacon megsült, szedjük tányérra, közben forgassuk a kolbászt és a paradicsomot is a másik oldalára. A gombát néha kavarjuk át.
  4. Üssünk tojást a bacon helyére. Próbáljuk egyben tartani, hogy ne folyjon ki a sárgája.
  5. Amikor a tojás alja megszilárdult, óvatosan nyúljunk alá lapáttal, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk meg. Le is vehetjük a tűzről, a serpenyő hőjétől pont meg fog szilárdulni a másik fele is tálalásig.
  6. Nyissuk ki a babkonzervet, egy kis forraló edényben a felét melegítsük amíg összerottyan, és tálalhatunk is.
  7. Halmozzuk tányérra a gombát, a tojást a bacont, a kolbászt, a paradicsomot és a babot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Ropogós bagettel tálaljuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!




Elkészítési tipp

Ha nem vagyunk oda a babért, helyettesíthetjük csicseriborsóval vagy zöldborsóval is.

Vénusz tipp

Készíthetjük az ételt Vénusz Omega 3&6 étolajjal is, mely segít a vér normál koleszterinszintjének fenntartásában.