Classico Kolbászos rántotta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Kevés olyan étel van, amit annyira meg lehet kívánni néhanapján, mint a kolbászos rántotta. Szeretik a kicsik,nagyok, nők és férfiak. Néha viszont nem árt felidézni, hogyan is lehet tökéletes egy ilyen klasszikus.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~357 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk olajat teflonserpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
  2. Szeljük karikákra a kolbászt, majd dobjuk a serpenyőbe a hagyma mellé.
  3. Keverőedényben verjük fel a tojást, közben próbáljunk minél több levegőt belevinni. Öntsük hozzá a tejet is, sózzuk enyhén.
  4. Ha megsült a kolbász, adjuk hozzá a tojásos keveréket. Amint megszilárdul a hőtől az alja, döntsük meg a serpenyőt, kaparjuk fel a szilárduló réteget a puhára, aztán tegyük vissza a lángra. Ismételjük meg a másik irányban is a műveletet. Folytassuk ezt egészen addig, amíg a tojás közepe még enyhén folyós, de a nagy része már darabosra szilárdult.
  5. Ízlés szerint sózzuk újra, forrón tálaljuk.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Ha nem szeretnénk túl zsírosan enni, a kisütött kolbászzsírt öntsük le a serpenyőből, mielőtt beletesszük a tojást.

Ha krémesebb rántottára vágyunk, tej helyett használhatunk egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Classico Kolbászos rántotta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk olajat teflonserpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
  2. Szeljük karikákra a kolbászt, majd dobjuk a serpenyőbe a hagyma mellé.
  3. Keverőedényben verjük fel a tojást, közben próbáljunk minél több levegőt belevinni. Öntsük hozzá a tejet is, sózzuk enyhén.
  4. Ha megsült a kolbász, adjuk hozzá a tojásos keveréket. Amint megszilárdul a hőtől az alja, döntsük meg a serpenyőt, kaparjuk fel a szilárduló réteget a puhára, aztán tegyük vissza a lángra. Ismételjük meg a másik irányban is a műveletet. Folytassuk ezt egészen addig, amíg a tojás közepe még enyhén folyós, de a nagy része már darabosra szilárdult.
  5. Ízlés szerint sózzuk újra, forrón tálaljuk.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Ha nem szeretnénk túl zsírosan enni, a kisütött kolbászzsírt öntsük le a serpenyőből, mielőtt beletesszük a tojást.

Ha krémesebb rántottára vágyunk, tej helyett használhatunk egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt is.

Vénusz tipp

Használhatunk hozzá Vénusz Sütőolajat, melyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nem ég el a rántotta.