“Krémes roppanós” Sárgaborsófőzelék zsályás fehér kolbival

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sárgaborsó nagyon egészséges. A belőle készülő sűrű főzelék pedig kitűnő fogás egy tavaszi hétköznapra.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 800 Kcal

Hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 50 dkg sárgaborsó
  • fél citrom leve
  • 2-3 babérlevél
  • 4 db nagyobb grillezni való fehér kolbász
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6-7 ág friss zsálya
  • fél deci fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  2. Kevés étolajjal kenjünk ki egy tepsit, helyezzük bele a kolbászokat és a gerezd fokhagymákat. Locsoljuk meg a fehérborral, tegyük a kolbászok mellé a zsályát, és fedjük le alufóliával. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig. Ha az idő letelt, távolítsuk el a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe további 15 percre, hogy szépen megpiruljon a kolbász.

  3. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapott, szórjuk meg a fűszerpaprikával, adjuk hozzá a sárgaborsót és a babérleveleket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedjük le, és 40-45 perc alatt alacsony lángon, néha átkavarva főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, és pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges!

  4. Ha a sárgaborsó megpuhult, vegyük ki a babérleveleket, facsarjuk bele a citrom levét, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre.

  5. Tálaljuk forrón a sült fehér kolbászokkal és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Nem szükséges beáztatni a sárgaborsót, hamar megpuhul áztatás nélkül is!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

601 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Krémes roppanós” Sárgaborsófőzelék zsályás fehér kolbival

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  2. Kevés étolajjal kenjünk ki egy tepsit, helyezzük bele a kolbászokat és a gerezd fokhagymákat. Locsoljuk meg a fehérborral, tegyük a kolbászok mellé a zsályát, és fedjük le alufóliával. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig. Ha az idő letelt, távolítsuk el a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe további 15 percre, hogy szépen megpiruljon a kolbász.

  3. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapott, szórjuk meg a fűszerpaprikával, adjuk hozzá a sárgaborsót és a babérleveleket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedjük le, és 40-45 perc alatt alacsony lángon, néha átkavarva főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, és pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges!

  4. Ha a sárgaborsó megpuhult, vegyük ki a babérleveleket, facsarjuk bele a citrom levét, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre.

  5. Tálaljuk forrón a sült fehér kolbászokkal és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Nem szükséges beáztatni a sárgaborsót, hamar megpuhul áztatás nélkül is!