“Mi legyen a vacsi?” Tojáskrémes pirítós

Ha tetszik a recept, mentsd el

A tojáskrém egy olyan kence, amit hamar összedobunk, mégis megtöri kicsit a hagyományos szendvicsek uralmát. Ehetünk hozzá sajtot és felvágottat, de önmagában is szuper.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~353 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk közepes lábosban vizet. Amikor a víz forr, óvatosan helyezzük bele a tojásokat, majd az újraforrástól számítva főzzük további 8 percig. Ha lejárt a 8 perc, vegyük ki a tojásokat a forró vízből, és hagyjuk kihűlni.
  2. Vágjuk hosszában félbe az újhagymákat, majd daraboljuk fel. Aprítsuk fel a petrezselymet is.
  3. Pucoljuk meg a tojást, majd tegyük aprítógépbe az újhagymával, a petrezselyemmel, a mustárral, a Valódi Vajjal és egy kevés sóval együtt. Alacsony fordulatszámon aprítsuk krémesre a hozzávalókat.
  4. Kenyérpirítóban vagy teflonserpenyőben pirítsuk meg a toast kenyereket: ahogy kész, kenjünk rá friss tojáskrémet és fogyasszuk frissen őrölt borssal. 

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A tojásokat akkor a legkönnyebb pucolni, ha folyóvíz alatt csináljuk.

A tojáskrémet feldobhatjuk reszelt füstölt sajttal is.

Keverhetünk bele apróra vágott zöldségeket, például pritamin paprikát, olíva bogyót.

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mi legyen a vacsi?” Tojáskrémes pirítós

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk közepes lábosban vizet. Amikor a víz forr, óvatosan helyezzük bele a tojásokat, majd az újraforrástól számítva főzzük további 8 percig. Ha lejárt a 8 perc, vegyük ki a tojásokat a forró vízből, és hagyjuk kihűlni.
  2. Vágjuk hosszában félbe az újhagymákat, majd daraboljuk fel. Aprítsuk fel a petrezselymet is.
  3. Pucoljuk meg a tojást, majd tegyük aprítógépbe az újhagymával, a petrezselyemmel, a mustárral, a Valódi Vajjal és egy kevés sóval együtt. Alacsony fordulatszámon aprítsuk krémesre a hozzávalókat.
  4. Kenyérpirítóban vagy teflonserpenyőben pirítsuk meg a toast kenyereket: ahogy kész, kenjünk rá friss tojáskrémet és fogyasszuk frissen őrölt borssal. 

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A tojásokat akkor a legkönnyebb pucolni, ha folyóvíz alatt csináljuk.

A tojáskrémet feldobhatjuk reszelt füstölt sajttal is.

Keverhetünk bele apróra vágott zöldségeket, például pritamin paprikát, olíva bogyót.

Vénusz tipp

Használjunk hozzá Vénusz Vajvarázslatot, mely 47% vajat tartalmaz.

Vénusz Multivitamin margarin használatával könnyen laktózmentessé tehetjük a tojáskrémet.