Pikkpakk Padlizsánkrém

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sült fokhagymás padlizsánkrémtől beindul a csajos csevegés. Ráadásul egyszerű az elkészítése, így közben nem fogjuk elveszíteni a beszélgetés fonalát sem.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~140 kCal / adag

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes padlizsán (70 dkg)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek mustár
  • 1 ek kristálycukor
  • 1,5 dl Vénusz Omega 3&6
  • 1 citrom leve
  • bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Hosszában vágjuk ketté a padlizsánokat és vágjunk a belső felére átlós irányban bemetszéseket, de ne szeljük át a héját. Tegyük a bemetszett padlizsánt egy tepsibe és szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket, héjastól. Dobjuk be a tepsit az előmelegített sütőbe.
  3. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és keverjük el, sózzuk.
  4. 20 perc alatt megsül a padlizsán és a fokhagyma is, vegyük ki a sütőből. Hagyjuk pár percet hűlni, majd szedjük le a héjról a padlizsán húsát, és rakjuk aprítógépbe. Dobjuk mellé a fokhagyma héjából kiszabadított szép barnára sült fokhagymát is, egy kevés sót, majd lassú fokozaton aprítsuk egyenletesen krémesre.
  5. Alaposan keverjük össze a házi majonézzel a padlizsánkrémet, sózzuk igény szerint. Ha ahhoz van kedvünk, tegyük kevés citromlével még savanykásabbá.
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, lezárt dobozban.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha cukormentesre szeretnénk elkészíteni, használjunk szacharin tartalmú édesítőszert.

Aprítsunk friss koriandert a kész padlizsánkrémhez: egészen más lesz a jellege az ételnek.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pikkpakk Padlizsánkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Hosszában vágjuk ketté a padlizsánokat és vágjunk a belső felére átlós irányban bemetszéseket, de ne szeljük át a héját. Tegyük a bemetszett padlizsánt egy tepsibe és szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket, héjastól. Dobjuk be a tepsit az előmelegített sütőbe.
  3. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és keverjük el, sózzuk.
  4. 20 perc alatt megsül a padlizsán és a fokhagyma is, vegyük ki a sütőből. Hagyjuk pár percet hűlni, majd szedjük le a héjról a padlizsán húsát, és rakjuk aprítógépbe. Dobjuk mellé a fokhagyma héjából kiszabadított szép barnára sült fokhagymát is, egy kevés sót, majd lassú fokozaton aprítsuk egyenletesen krémesre.
  5. Alaposan keverjük össze a házi majonézzel a padlizsánkrémet, sózzuk igény szerint. Ha ahhoz van kedvünk, tegyük kevés citromlével még savanykásabbá.
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, lezárt dobozban.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha cukormentesre szeretnénk elkészíteni, használjunk szacharin tartalmú édesítőszert.

Aprítsunk friss koriandert a kész padlizsánkrémhez: egészen más lesz a jellege az ételnek.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 olajat, ami hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.