“Ettől jól is laktok” Tabulé

Ha tetszik a recept, mentsd el

A tabulé egy bulgur alapú petrezselyemsaláta, ami nagyon frissítő télen-nyáron, ugyanakkor önálló vacsoraként is megállja a helyét, hiszen a bulgur nem más, mint búzatöret.

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~465 kCal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g bulgur
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 100 g friss petrezselyem
  • 50 g friss menta
  • 150 g paradicsom
  • 2 citrom leve
  • bors
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd forrázzuk le a bulgurt: öntsünk rá annyi forró vizet, hogy körülbelül 2-3 centivel lepje be. Sózzuk, adjuk hozzá a napraforgó olajat, keverjük át, majd fedjük le, amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.
  2. Mossuk át a friss petrezselymet és a mentát, majd szárítsuk le alaposan. Szedjük le a szárról a leveleket és aprítsuk fel egészen.
  3. Mossuk meg a paradicsomot, majd vágjuk apró kockákra.
  4. Nagy keverőedényben forgassuk össze a megpuhult bulgurt a petrezselyemmel, a mentával, a paradicsommal, a citrom levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk újra, majd hagyjuk pihenni fél órát, amíg összeérnek az ízek.
  5. Hidegen tálaljuk!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ha még különlegesebbre szeretnénk a salátát, szórjuk meg a szupermarketekben már rendszerint kapható gránátalma magjával. Ettől pazar színe is lesz a salátának.

Süthetünk hozzá csirkemellet, amihez kiadós köretként szolgál.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ettől jól is laktok” Tabulé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd forrázzuk le a bulgurt: öntsünk rá annyi forró vizet, hogy körülbelül 2-3 centivel lepje be. Sózzuk, adjuk hozzá a napraforgó olajat, keverjük át, majd fedjük le, amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.
  2. Mossuk át a friss petrezselymet és a mentát, majd szárítsuk le alaposan. Szedjük le a szárról a leveleket és aprítsuk fel egészen.
  3. Mossuk meg a paradicsomot, majd vágjuk apró kockákra.
  4. Nagy keverőedényben forgassuk össze a megpuhult bulgurt a petrezselyemmel, a mentával, a paradicsommal, a citrom levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk újra, majd hagyjuk pihenni fél órát, amíg összeérnek az ízek.
  5. Hidegen tálaljuk!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha még különlegesebbre szeretnénk a salátát, szórjuk meg a szupermarketekben már rendszerint kapható gránátalma magjával. Ettől pazar színe is lesz a salátának.

Süthetünk hozzá csirkemellet, amihez kiadós köretként szolgál.

Vénusz tipp

Ha nincs otthon olíva olajunk, használhatunk Vénusz D-Vitamin étolajat is az elkészítéshez.