“Édesség is kell” Csokiba mártott almaszirom

Ha tetszik a recept, mentsd el

A csajos este végén nem maradhat el a desszert sem. Próbáljuk ki az étcsokis almaszirmot, mert savanykás édessége miatt nagyon finom, és még a kezdők is bátran nekifoghatnak. Ami fontos, minimum háromszor annyi kell belőle, mint gondolnánk. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~372 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra.
  2. Mossuk meg az almákat, majd héjastul vágjuk őket egyenletes vékony szeletekre. A legjobb, ha zöldséggyalut használunk.
  3. Terítsük sütőpapírra az almaszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, majd tegyük a sütőbe aszalódni 60 percre.
  4. Gőz fölött, a margarinnal együtt olvasszuk meg a csokoládét, keverjük egyenletesre.
  5. Mártogassuk az olvadt csokiba a feléig az almaszirmokat, majd tegyük sütőpapírra amíg megköt.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Az alma mellett kísérletezhetünk körtével is.

Ha nem elég édes az étcsoki, tegyünk hozzá egy kanálnyi mézet.

Ha jobban szeretjük a tejcsokit, öntsünk az olvasztott csokoládéhoz 1-2 evőkanál tejszínt.

Még extrább desszertet kapunk, ha apróra vágott magokkal (sótlan mogyoróval, mandulával) megszórjuk a még frissen csokiba mártott almákat.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Édesség is kell” Csokiba mártott almaszirom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra.
  2. Mossuk meg az almákat, majd héjastul vágjuk őket egyenletes vékony szeletekre. A legjobb, ha zöldséggyalut használunk.
  3. Terítsük sütőpapírra az almaszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, majd tegyük a sütőbe aszalódni 60 percre.
  4. Gőz fölött, a margarinnal együtt olvasszuk meg a csokoládét, keverjük egyenletesre.
  5. Mártogassuk az olvadt csokiba a feléig az almaszirmokat, majd tegyük sütőpapírra amíg megköt.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Az alma mellett kísérletezhetünk körtével is.

Ha nem elég édes az étcsoki, tegyünk hozzá egy kanálnyi mézet.

Ha jobban szeretjük a tejcsokit, öntsünk az olvasztott csokoládéhoz 1-2 evőkanál tejszínt.

Még extrább desszertet kapunk, ha apróra vágott magokkal (sótlan mogyoróval, mandulával) megszórjuk a még frissen csokiba mártott almákat.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk.