„Húst-salátát gyorsan!” Csirkemell grillezve, vegyes

Ha tetszik a recept, mentsd el

Míg a csirke megsül, a saláta is elkészül :)
A csirkemell grillezése pedig nem több 15 percnél.

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~276 kCal / adag

Allergének

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Saláta:

  • 1 fej jégsaláta
  • 4 paradicsom
  • 2 kápia paprika
  • 2 kígyóuborka
  • néhány apró retek
  • vegyes magvak (napraforgó, szezámmag, lenmag)
  • 7 ek olívaolaj
  • 3 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk.
  2. A salátát keskeny csíkokra vágjuk, a paradicsomot, uborkát, paprikát felkockázzuk, a retket negyedbe vágjuk.
  3. Egy salátástálban összeforgatjuk a zöldségeket.
  4. A csirkét megmossuk, vékony szeletekre szeljük. 
  5. Vékonyan beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk.
  6. Grill serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  7. A salátára locsoljuk az olajat és az ecetet, megszórjuk a magvakkal és máris tálalhatunk!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Gyökérzöldségekből is készíthetünk salátát, ez esetben répát, céklát reszeljünk le nyersen és ezt keverjük be öntettel.

Bébispenóttal is gazdagíthatjuk a salátánkat.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Húst-salátát gyorsan!” Csirkemell grillezve, vegyes

Hozzávalók

Saláta:

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk.
  2. A salátát keskeny csíkokra vágjuk, a paradicsomot, uborkát, paprikát felkockázzuk, a retket negyedbe vágjuk.
  3. Egy salátástálban összeforgatjuk a zöldségeket.
  4. A csirkét megmossuk, vékony szeletekre szeljük. 
  5. Vékonyan beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk.
  6. Grill serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  7. A salátára locsoljuk az olajat és az ecetet, megszórjuk a magvakkal és máris tálalhatunk!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Gyökérzöldségekből is készíthetünk salátát, ez esetben répát, céklát reszeljünk le nyersen és ezt keverjük be öntettel.

Bébispenóttal is gazdagíthatjuk a salátánkat.

Vénusz tipp

Vénusz Napfölből készíthetünk salátaöntet is: pár evőkanál vízzel hígítjuk, kevés citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Gazdagíthatjuk zöldfűszerekkel is.