„Szeretni fogod tojáslepény” Paradicsomos frittata

Ha tetszik a recept, mentsd el

A frittata olasz eredetű étel, egy tojáslepény, amibe sok-sok zöldséget tehetünk. Gyors megoldás, ha a gyerekek már nagyon éhesek.

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~238 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 8 tojás
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 5 koktélparadicsom
  • 10 dkg sajt
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  2. Üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.
  3. Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra, a koktélparadicsomot negyedbe, keverjük a tojáshoz.
  4. Tegyük takarékra a lángot, hogy épp csak süljön a tojás, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.
  5. Ha már nagyjából szilárd, *tegyünk fedőt a serpenyőre és fordítsuk meg egy gyors mozdulattal, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe.
  6. A másik oldalát is süssük pirosra.
  7. *Ha nincs kedvünk forgatni a tetejét sütőben is pirosra süthetjük 170 fokon. 

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Paradicsom helyett/mellett készíthetjük cukkinivel, sárgarépával, kukoricával és borsóval is.

Míg sül a tojáslepény, készíthetünk hozzá zöldsalátát is.

A Vénusz D-vitamin étolaj D-vitamin tartalmának köszönhetően, rendszeres és változatos étrend részeként hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

515 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szeretni fogod tojáslepény” Paradicsomos frittata

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  2. Üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.
  3. Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra, a koktélparadicsomot negyedbe, keverjük a tojáshoz.
  4. Tegyük takarékra a lángot, hogy épp csak süljön a tojás, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.
  5. Ha már nagyjából szilárd, *tegyünk fedőt a serpenyőre és fordítsuk meg egy gyors mozdulattal, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe.
  6. A másik oldalát is süssük pirosra.
  7. *Ha nincs kedvünk forgatni a tetejét sütőben is pirosra süthetjük 170 fokon. 

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Paradicsom helyett/mellett készíthetjük cukkinivel, sárgarépával, kukoricával és borsóval is.

Míg sül a tojáslepény, készíthetünk hozzá zöldsalátát is.

A Vénusz D-vitamin étolaj D-vitamin tartalmának köszönhetően, rendszeres és változatos étrend részeként hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.

Vénusz tipp

2-3 evőkanál Vénusz Napfölt keverhetünk a tojáshoz, így még lágyabb lesz a tojáslepényünk.