„Gyerekek kedvence” Borsó krémleves krutonnal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A krémlevesekben az a jó, hogy nem lehet kiválogatni belőle a „nemszeretem” zöldségeket. Sűrű, krémes, laktató, a levesbetétekkel és a fűszerekkel is szenzációsan variálható.

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~120 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • bagett
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáreszelünk egy fokhagymát és 1 percig pirítjuk.
  3. Beleöntjük a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  4. Botmixerrel leturmixoljuk és tejszínnel krémesítjük, 2 percig főzzük még.
  5. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A bagettet felkockázzuk és sütőben megpirítjuk, míg fő a leves. A levesre szórva tálaljuk az apróra vágott petrezselyemmel. 

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A levesbetétekkel feldobhatjuk a levesünket: pirított szalonna, sajtchips, magvak mind-mind új ízekkel gazdagítják a levest.

Tejszín helyett használhatunk natúr joghurtot is, ez esetben csínján bánjunk a citrommal.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyerekek kedvence” Borsó krémleves krutonnal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáreszelünk egy fokhagymát és 1 percig pirítjuk.
  3. Beleöntjük a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  4. Botmixerrel leturmixoljuk és tejszínnel krémesítjük, 2 percig főzzük még.
  5. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A bagettet felkockázzuk és sütőben megpirítjuk, míg fő a leves. A levesre szórva tálaljuk az apróra vágott petrezselyemmel. 

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A levesbetétekkel feldobhatjuk a levesünket: pirított szalonna, sajtchips, magvak mind-mind új ízekkel gazdagítják a levest.

Tejszín helyett használhatunk natúr joghurtot is, ez esetben csínján bánjunk a citrommal.

Vénusz tipp

Néhány evőkanál Vénusz Napfölt a leveshez adva, még lágyabb és pikánsabb lesz a levesünk.