„Hamar megvan” Burgonya krémleves sült kolbászkarikákkal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A krémlevesek a férfiak körében megosztóak, de az biztos, hogy ezzel a burgonya krémlevessel a pirított kolbász miatt csakis sikert arathatunk!

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~196 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 cm kolbász

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  3. Botmixerrel leturmixoljuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével és tejföllel savanyítjuk.
  5. A kolbászt felkarikázzuk és serpenyőben megpirítjuk. A kolbászt és a kisült zsírját a levesbe keverjük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Levesbetétként használhatunk pirított kenyérkockákat (kruton), magvakat, sajtchipszet, pirított szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejföl elhagyható, így tejmentes az étel.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Hamar megvan” Burgonya krémleves sült kolbászkarikákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  3. Botmixerrel leturmixoljuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével és tejföllel savanyítjuk.
  5. A kolbászt felkarikázzuk és serpenyőben megpirítjuk. A kolbászt és a kisült zsírját a levesbe keverjük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!



Elkészítési tipp

Levesbetétként használhatunk pirított kenyérkockákat (kruton), magvakat, sajtchipszet, pirított szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejföl elhagyható, így tejmentes az étel.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 olajat fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Próbáljuk ki a Vénusz Napfölt mely krémes és telt ízt ad az ételeknek!